Imprimeix
PDF

JSIB lliura els Premis Isabel Coll que reconeixen la lluita dels joves pels valors democràtics i socialistes

premis isabel coll 2017Els Premis Isabel Coll reconeixen el compromís amb la defensa dels valors democràtics i socialistes per part de persones joves o entitats juvenils, i que són referents en l'àmbit de la cultura i de la participació juvenil, així com la reivindicació de la lluita per recuperar la memòria democràtica.

Aquest cap de setmana JSIB ha organitzat la X edició dels Premis Isabel Coll a Palma en commemoració del 110 aniversari de la constitució de l'agrupació de Joventuts Socialistes de Palma. En l'acte de lliurament han assistit, entre altres, Francina Armengol, presidenta del Govern i secretària general del PSIB-PSOE.

Els guardons han anat a Carles López Picó en la categoria de jove referent en la lluita i la defensa dels valors democràtics i socialistes. López és un jove manacorí que actualment presideix la Confederación Estatal de Asociaciones de Estudiantes (CANAE) i ha estat activista estudiantil des de l'institut. També han estat guardonades l'UD Collerense Femenino en la categoria d'entitat referent en la lluita i la defensa dels valors democràtics i socialistes. El Collerense Feminas és un club referent en el futbol femení a nivell autonòmic i estatal. Enguany hi ha hagut dues mencions especials. La primera ha estat per la Sociedad Científica Aranzadi, grup que ha participat en el procés d'excavació i identificació de la fosa de Porreres. La segona ha estat per l'agrupació de Joventuts Socialistes a Palma pel seu 110 aniversari des de la seva constitució, primer embrió de Joventuts Socialistes de les Illes Balears.

Aquesta edició era especial perquè, per primera vegada, els militants, l'associació Joves per la Memòria i els premiats l'edició passada han pogut presentar candidatures. Els guardons han estat realitzats pel jove artista urbà Joan Aguiló.

Isabel Coll fou una jove militant socialista que durant tota la seva vida va defensar els valors de la llibertat, la igualtat i la justícia. Fins i tot en les pitjors circumstàncies, ja que fou víctima de les represàlies del feixisme durant la Guerra Civil i la Dictadura, primer fou condemnada a mort i després la pena màxima li fou commutada per la cadena perpètua. Ha estat i és un exemple per nosaltres de lluita i dignitat, i és per això que dóna nom als nostres premis.


Reunió de la CEN i del Comitè Nacional

Per un altre costat, JSIB ha reunit aquest cap de setmana a la Comissió Executiva Nacional i al Comitè Nacional on, a més de debatre sobre la situació política actual, s'han aprovat cinc resolucions polítiques. La primera ha estat relativa al lloguer turístic on JSIB manifesta el seu suport a la regulació sempre que s'augmentin les exigències territorials, mediambientals i de serveis amb la perspectiva principal de garantir el dret d'accés a l'habitatge. La segona ha estat relativa a la despenalització i regulació de l'eutanàsia on JSIB s'ha posicionat a favor amb un mínim de requisits i s'ha demanat al PSIB-PSOE que incorpori al seu discurs la despenalització i regularització de l'eutanàsia. La tercera resolució aprovada ha estat referent a la condemna de la situació que pateixen les persones refugiades i la manca d'acció per part de les institucions europees i també per part del Govern d'Espanya. La quarta resolució ha estat referent a la regulació de la gestació subrogada sempre que hi hagi garanties per a totes les parts implicades. I finalment, la cinquena resolució ha estat presentada pel grup LGTBI de JSIB que ha exigit al Govern de les Illes Balears que implementi la Llei LGTBI de Balears i instem al Govern d'Espanya que continui amb el llegat del govern de Zapatero i que Espanya sigui essent un país LGTBI friendly.

Pel que fa a l'anàlisi de la situació política actual, Marc López, secretari general de JSIB, ha fet un resum de la situació actual en tres nivells diferents: la situació de l'Estat, la situació a la nostra comunitat autònoma i el paper de JSIB. En referència a la situació de l'Estat, López ha condemnat la situació en què el PP es vincula directament a la corrupció i ha destacat el fet que, per primera vegada, un president del Govern hagi d'anar a declarar a jutjat. També ha criticat la poca serietat de Podem a l'hora de presentar una moció de censura que l'únic que fa és reforçar a Rajoy a La Moncloa.

En relació al Govern de les Illes Balears, López ha destacat que la crisi dels contractes s'ha resol satisfactoriament gràcies a l'actuació de la presidenta Francina Armengol. A més, ha destacat que l'important del Govern són les seves polítiques i que continua complint els Acords pel Canvi.

Finalment, en referència al paper que ha de jugar Joventuts Socialistes, el màxim representant de l'organització ha destacat la bona feina que es ve realitzant i la capacitat de mobilització. Ha mostrat la seva satisfacció pel fet que JSIB tingui capacitat d'influir en les polítiques del Govern de les Illes Balears. López ha finalitzat la seva intervenció demanant que hem de seguir essent útils a la joventut de les Illes i que s'ha de continuar a l'esquerra del PSIB-PSOE.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube