Imprimeix
PDF

La Fundació Gabriel Alomar analitza la repressió, l'exili i la clandestinitat del socialisme mallorquí durant el franquisme

Jornada Estudis Històrics FGA 2La Fundació Gabriel Alomar ha celebrat la segona de les Jornades d'Estudis Històrics del Moviment Obrer a Mallorca per aprofundir en la història del socialisme a l'illa, i en concret, durant l'etapa del franquisme. El politòleg i secretari de Política Autonòmica del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha estat l'encarregat de presentar l'acte, reivindicant que «som el partit més antic de Balears i per tant, necessitam fer una mirada enrere per conèixer i reivindicar la nostra història».

La primera ponència ha anat a càrrec de l'historiador Manel Suàrez, que ha parlat sobre la repressió del socialisme mallorquí durant la Guerra Civil i el franquisme, relatant episodis com la persecució del règim a l'Ajuntament de Calvià o a l'Agrupació Socialista d'Esporles, entre molts d'altres.

L'historiador a més, ha apuntat la importància de conèixer la història del socialisme a Mallorca com a fet fonamental per entendre el desenvolupament de les nostres illes.

D'altra banda, també ha participat a l'acte l'historiador David Ginard, qui ha exposat el relat de com va ser l'exili i l'activitat en la clandestinitat del socialisme a Balears durant el franquisme.

Amb aquesta sèrie de conferències els socialistes i la Fundació Gabriel Alomar pretenen revisar la seva història i donar-la a conèixer per tenir una completa consciència del passat del PSIB-PSOE i així, poder seguir dissenyant el futur de Balears.

D'aquesta manera, els socialistes no només destaquen la importància de conèixer la història del partit sinó també de tenir memòria i de donar a conèixer els episodis més negres de la nostra història recent per poder evitar-los en un futur.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube