Imprimeix
PDF

Francina Armengol: «És el Congrés de la unitat i de tornar el PSOE a l'esquerra»

Delegació PSIB 39 Congrés PSOEEls socialistes comencen el 39 Congrés Federal del PSOE «que ha de ser el de la unitat i que situa al Partit Socialista a l'esquerra, amb la militància».

Així ho ha defensat la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, en referència a una trobada que arriba «després d'un exercici de democràcia interna i transparència com no ha fet cap altre partit i en el qual la militància ha parlat molt clar a favor de consolidar un lideratge de Pedro Sánchez que anirà molt bé al PSOE, a Espanya i a les Illes Balears».

De fet, Armengol ha afegit que «és el congrés de la unitat dels socialistes de tot Espanya perquè som un partit plural, d'esquerres, compromès amb la ciutadania i amb el progrés d'aquest país».

Ara, el que importa, a criteri de la socialista, és «debatre en profunditat el projecte polític que torna a situar el PSOE a l'esquerra, en el qual la veu de la militància té una força molt important a l'hora de prendre decisions i en el qual es parla clar d'una estructura federal a Espanya on es reconegui la plurinacionalitat i el caràcter plurilingüe i pluricultural de l'Estat».

Aquests són uns eixos «que els socialistes de Balears hem lluitat des de fa molts anys, per la qual cosa avui estam satisfets perquè tenim un congrés que va en la direcció exacta del projecte polític que defensam des de fa molt de temps a les illes».

Pel que fa a l'aportació dels Socialistes de Balears a la ponència marc, projecte del Partit Socialista per als propers anys, Armengol ha recordat que «els distints congressos insulars han presentat moltíssimes esmenes, entre elles intentar que s'especifiqui la necessitat de corregir els desavantatges que genera la insularitat i per tant, tenir un Règim Especial que contempli aquests greuges».

A més a més, el PSIB-PSOE també reclama incloure a la ponència marc el reconeixement de la plurinacionalitat, dins un Estat plurilingüe i pluricultural i «com hem de conformar l'Estat i fer justícia amb el finançament a un territori com el nostre», ha avançat Armengol.

Aquestes i altres propostes seran defensades al llarg del dia d'avui pels delegats de Balears a les comissions orgànica, política i econòmica. Tendran veu i vot en aquest procés els delegats de Mallorca (Francina Armengol, Mercedes Garrido, Jose Hila, Sílvia Cano, Miquel Cifre, Natàlia Troya, Ares Fernández, Alfonso Rodríguez, Virgilio Moreno i Rosario Sánchez), de Menorca (Marta Borrull i Fernando Castán), d'Eivissa (Vicent Torres i Sofía Hernanz) i Formentera (Santiago Juan).

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube