Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE planteja una reforma del sistema de pensions per garantir les prestacions del futur davant un PP "que és el major enemic dels pensionistes"

Executiva PSIB Gener 2018La Comissió Executiva del PSIB-PSOE ha aprovat una resolució amb propostes concretes per reformar l'actual sistema de pensions. Així ho ha anunciat el portaveu, Iago Negueruela, qui ha acusat al PP de ser "el major enemic dels pensionistes i d'un Estat avançat que hauria de promoure la igualtat".

En el marc d'una campanya per impulsar 10 grans acords de país llençada fa gairebé dos mesos pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, els socialistes proposen la reforma del sistema de pensions "després de l'actualització ridícula del 0,25% per enguany".

Negueruela ha recordat que el PP "ha provocat una pèrdua progressiva del poder adquisitiu dels pensionistes, ha esgotat el Fons de Reserva que estava en 66.000 milions d'euros i ara provoca dèficit en el sistema públic demanant un crèdit de 15.000 milions per poder pagar-les".

Davant aquesta mala gestió i la negativa del PP a actualitzar el Pacte de Toledo de forma pactada, els socialistes proposen una sèrie de mesures que afavoreixin l'increment dels ingressos a la Seguretat Social i en conseqüència, un equilibri que garanteixi el sistema públic de pensions.

En concret, la proposta aprovada per la Comissió Executiva del PSIB-PSOE planteja establir un nou impost a la banca i a les transaccions financeres que permetrien generar 1.000 milions d'euros de recursos, racionalitzar la despesa de la Seguretat Social o actualitzar les pensions d'acord a la pujada de l'IPC i no de forma mínima com ha fet ara el PP.

Tal com ha explicat Negueruela, "són una sèrie de mesures socials factibles en una època de creixement econòmic i que han d'anar acompanyades de majors salaris, afavorint un mercat laboral de major qualitat i amb més cotitzacions per mantenir el sistema actual de pensions".

Unes solucions contràries al que fa el PP, que segons ha lamentat Negueruela "està nerviós i no parla dels problemes que té la ciutadania, com les pensions de Balears que són les més baixes de l'Estat, la corrupció que els afecta i per la qual encara no han demanat perdó o sobre el model turístic contradictori que tenen". Del que sí parlen, ha recordat el portaveu socialista, és "de recuperar la política lingüística de Bauzá".

Per això, Negueruela ha demanat a Company i a Maíllo que "no estiguin tan preocupats en atacar a la presidenta Armengol i es centrin més en aprovar els Pressuposts Generals de l'Estat, en fer una proposta de nou sistema de finançament, o en reclamar els 67,3 milions d'euros retallats per Montoro a la nostra comunitat autònoma".

Assemblees Obertes a la ciutadania

Per explicar els 10 grans acords de país que proposa el Partit Socialista i escoltar les necessitats de la ciutadania, Negueruela ha anunciat que el PSIB-PSOE celebrarà una sèrie d'assemblees obertes a tothom sobre qüestions que preocupen a la ciutadania com l'educació, les pensions o la ciència.

La primera d'elles serà ja el proper mes de febrer per presentar i debatre sobre la reforma del sistema de pensions plantejada pels socialistes, a la qual assistirà el secretari d'Organització del PSOE, José Luís Ábalos.

Abans, però, el socialista ha anunciat la visita de la secretària d'Educació del PSOE, Mari Luz Seijo, per desenvolupar una jornada de feina el proper dilluns 5 de febrer.

Finalment, Negueruela ha volgut deixar clar que "els socialistes estam centrats en el que importa i amb la tranquil·litat de tenir un Govern que funciona, que consolida una política de canvi que és necessari estendre més enllà del 2019 per deixar unes illes més socials i amb més drets per a les futures generacions".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube