Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera "totalment desproporcionada" la sentència que condemna al raper Valtonyc

iago negueruela psib 24 agost 2017El PSIB-PSOE ha qualificat de "totalment desproporcionada" la sentència del Tribunal que condemna al raper Valtonyc a tres anys i mig de presó. Així ho ha expressat el portaveu dels socialistes de Balears, Iago Negueruela, qui ha afegit que "tot respectant les sentències judicials, ens hem de demanar què està succeint al país perquè es condemni a tres anys i mig de presó a una persona per cantar un tipus de cançó determinada".

Negueruela ha volgut deixar clar que "no compartim el fons de la cançó", però així i tot ha denunciat que "fa anys que tenim un clima que no afavoreix un sistema democràtic de qualitat, amb exemples com la Llei Mordassa, la reforma del Codi Penal i distintes reformes empreses en el sí del Poder Judicial que no ajuden a tenir més qualitat democràtica".

De fet, el portaveu socialista ha defensat que la qualitat democràtica "també es mesura per la reacció que pugui tenir la societat davant un fet que pot semblar desproporcionat amb unes cançons que no poden ser qualificades per la via penal", per la qual cosa "necessitam posar més en valor la figura de la llibertat d'expressió".

A més a més, Negueruela també ha posat en relleu el paper de la fiscalia, ja que "si aquesta intervé de forma decidida en perseguir segons quins tipus de delictes després veim determinades reaccions".

En aquest sentit, el portaveu socialista ha lamentat la persecució de determinades accions a través de la fiscalia "mentre veim partits polítics corruptes que no estan sent condemnats amb tota l'exemplaritat que la societat reclama i que fan servir cortines de fum com la que s'està posant en pràctica en aquest cas".

Finalment, Negueruela ha defensat que "els mateixos que parlen de la Constitució haurien d'aclarir si els valors democràtics que la Carta Magna impulsa no s'estan pervertint amb la Llei Mordassa o amb les persecucions a través de la fiscalia".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube