Imprimeix
PDF

Xavi Colom, Elisabeth Ripoll i el projecte Naüm, guardonats amb els premis Isabel Coll 2018 de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears

Premis Isabel Coll 2018Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears han celebrat la XI edició dels Premis Isabel Coll, que atorguen anualment a aquelles persones i entitats que són referent per als joves per la seva defensa dels valors democràtics i socialistes.

Enguany, els premiats han estat Xavi Colom, president i fundador de l'associació de joves d'Inca INK-Jove, el projecte Naüm, entitat de Son Roca que lluita contra l'exclusió social a aquesta barriada de Palma, i Elisabeth Ripoll, autora de la tesi doctoral "El socialisme espanyol i l'emigració a Alemanya".

Els guardons duen el nom d'Isabel Coll per la militant socialista que durant tota la seva vida va defensar els valors de la llibertat, la igualtat i la justícia. Fins i tot en les pitjors circumstàncies, ja que fou víctima de les represàlies del feixisme durant la Guerra Civil i la Dictadura, primer fou condemnada a mort i després la pena màxima li fou commutada per la cadena perpètua.

Precisament, el secretari general de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears, Marc López, ha defensat que "és un orgull veure com els i les joves socialistes seguim batallant contra la desmemòria d'aquest país, perquè el pitjor de la desmemòria no és l'oblit sinó la injustícia". Per això, el socialista ha apostat per recuperar la memòria de persones com Isabel Coll, que "el seu únic delicte va ser lluitar per una societat més justa i més igualitària".

Tasca que també impulsen els guardonats d'enguany, tal com ha explicat López, qui ha assegurat que "hem volgut reconèixer a Elisabeth Ripoll per la seva investigació sobre el passat del Partit Socialista i de les Joventuts Socialistes, a Xavi Colom perquè un dia va decidir que els i les joves d'Inca s'havien d'organitzar i lluitar per aconseguir millores pel present i pel futur, i al projecte Naüm, que a través d'un grup de voluntaris joves lluiten contra l'exclusió social, la integració i la igualtat d'oportunitats.

A l'entrega de premis també han assistit el President de les Joventuts Socialistes d'Espanya, Raúl Díaz, i la Secretària General dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, qui ha agraït la tasca dels premiats perquè "representen perfectament els valors de la llibertat, la igualtat d'oportunitats, la justícia i la dignitat, impulsats per n'Isabel Coll i que ara els socialistes tenim l'obligació de defensar des de les institucions".

En aquest sentit, Garrido ha recordat que "donar oportunitats als joves és impulsar programes com Visibles o Joves Qualificats, és tornar a fer habitatges socials i deduccions fiscals per facilitar-ne l'accés, és regular el lloguer turístic, és millorar el transport i l'educació pública i és garantir el sistema de pensions, i tot això ho estam fent els i les socialistes".

Finalment, la secretària general ha conclòs que "tenim un projecte de vuit anys que va més enllà del 2019, des dels valors que va defensar n'Isabel Coll i amb l'ajuda de persones i entitats com les que avui guardonam".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube