Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presentarà una moció a tots els ajuntaments de Balears per implicar-los en la materialització del Pla de Mobilitat

Executiva PSIB-PSOE 06-06-18El PSIB-PSOE aprofitarà la setmana europea de la mobilitat per presentar una moció a tots els ajuntaments de Balears en suport al Pla Director de Mobilitat i per implicar-los en la materialització d'aquesta ambiciosa eina.

Els socialistes reconeixen que la mobilitat "és una qüestió que genera un debat molt ampli en termes polítics i socials a les illes", ocasionat pel dèficit històric que patim en aquest tipus de polítiques "en bona part de la manca de suport que la mobilitat ha tengut quan ha governat la dreta".

Alguns exemples de les polítiques de la dreta en aquest sentit són l'aturada de les obres del tren de Llevant, l'eliminació del carril bici de les Avingudes de Palma o les retallades en els serveis ferroviaris i en el servei de TIB.

En aquest sentit, des del PSIB-PSOE lamenten les crítiques del PP al Pla de Mobilitat tenint en compte la necessitat de planificació a llarg termini que tenen les illes en aquesta matèria i la nul·la implicació dels governs de la dreta en aquesta tasca.

Per això, els socialistes consideren imprescindible el desenvolupament d'aquest pla que conté 8 línies d'actuació i 40 mesures "amb un full de ruta cap al canvi definitiu del model de mobilitat". En concret, la proposta del Govern evidencia també que és més necessari que mai apostar per més tren, més busos, més polítiques en favor de vianants i ciclistes als centres urbans, sense renunciar a tenir carreteres segures i a optar per la mobilitat elèctrica com a eina bàsica per lluitar contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres illes.

D'aquesta manera, la moció proposa als ajuntaments que expressin el seu suport al Pla de Mobilitat i encoratjar al Govern i Consells Insulars a què no escatimin esforços per fer realitat aquest pla, especialment en la millora del transport públic.

A més a més, la iniciativa socialista també planteja impulsar des dels ajuntaments polítiques públiques en favor d'una mobilitat sostenible, i més específicament, l'impuls a la redacció i aplicació d'un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que fomenti la mobilitat de vianants i en bicicleta, els camins escolars segurs, els aparcaments dissuasius als afores dels centres urbans o d'altres polítiques emmarcades dins el concepte de mobilitat sostenible.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube