Imprimeix
PDF

Catalina Cladera: "Amb governs socialistes és quan s'avança en igualtat, conciliació i contra la violència de gènere"

Acte CP FeminismeEl PSIB-PSOE ha recollit propostes en matèria de feminisme per a la Conferència Política, procés que decidirà la base programàtica de la formació per als pròxims anys.

L'acte l'ha obert la candidata del PSIB-PSOE al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, qui ha recordat que "amb governs socialistes és quan s'ha avançat en temes d'igualtat, de conciliació i contra la violència de gènere".

En aquest sentit, ha destacat la Llei d'Igualtat aprovada aquesta legislatura o el Pacte d'Estat contra les violències masclistes, el qual "ens ha permès avançar amb més recursos per lluitar contra el que és un dels principals problemes de la societat, ja que des de 2003 més de 1.000 dones han estat assassinades per violència masclista".

Cladera ha avançat que el Partit Socialista aposta per fer del feminisme "una política transversal que afecti a totes les àrees d'acció i ho tenim clar des del moment en què el feminisme és un bloc en sí mateix de la Conferència Política".

La candidata al Consell de Mallorca ha defensat que "el feminisme és més necessari que mai i no ens podem permetre fer ni una passa enrere", recordant que "el 8M va ser una fita històrica en el qual milers de dones vam sortir al carrer per demanar que els avanços en igualtat no s'aturin perquè si les dones avançam, la societat també avança".

Finalment, Cladera ha reclamat que les dones "hem de seguir rompent sostres de vidre com estam fent des del Partit Socialista, tenint en compte que hem fet unes llistes cremallera, que les dones són candidates a les principals institucions de Balears i que de cada vegada estam a més llocs amb responsabilitat política, en la qual cosa hem de seguir avançant, també en el sector privat".

Per part seva, la coordinadora del bloc de Feminisme de la Conferència Política, Xisca Garí, ha fet una defensa de la gestió feta pels socialistes aquesta legislatura, per la qual cosa ha animat a l'electorat d'esquerres a mobilitzar-se "per consolidar tot el que s'ha aconseguit i continuar combatent totes les desigualtats que encara ens afecten en tots els àmbits de la vida".

També ha intervingut a la trobada la coordinadora del bloc d'Ocupació i Conciliació, Isabel Castro, qui ha fixat com una de la prioritat dels socialistes el fet de combatre la bretxa salarial i ha destacat la necessitat de consolidar una mesura pionera iniciada aquesta legislatura, con és la de garantir un any de feina des de l'administració pública a les dones víctimes de violència masclista.

A l'acte també ha participat la coordinadora del bloc de Salut, Polítiques Socials i Envelliment Actiu, Angélica Miguélez, qui ha centrat la seva intervenció en el paper de la dona com a cuidadores reclamant "polítiques i més recursos que incideixin en combatre les estructures masclistes de la societat que fan que les que han de reduir la seva jornada laboral o han de deixar de fer feina per cuidar fills, familiars o malalts siguin sempre les dones".

Finalment, la coordinadora del bloc de Dignitat i Extensió de Drets, Lorena Oliver, ha aprofitat per fer un record a totes les dones que van ser represaliades o assassinades durant la Guerra Civil i el franquisme pel simple fet de ser dones.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube