Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE celebra aquest cap de setmana una Conferència Política amb la sostenibilitat econòmica, social i ambiental com a eix de les illes del futur

Prèvia COPO 2019El PSIB-PSOE celebra aquest cap de setmana la Conferència Política 2019, un espai de debat en el qual es definirà la base programàtica dels socialistes per als pròxims anys.

L'equip coordinador de la conferència ha compartit un cafè amb els mitjans de comunicació per explicar el procés i desenvolupament de la trobada, que tal com ha explicat el coordinador, Iago Negueruela, servirà per "dibuixar el futur de les illes que volem, un futur més sostenible des del punt de vista econòmic, social i mediambiental".

Per definir aquest futur, des del PSIB-PSOE s'han reunit amb més de 130 entitats, han participat més de 1.000 persones en la seva elaboració i també s'ha comptat amb les 67 agrupacions locals del Partit Socialista per tal que sigui "un document marc participat per la societat i pel partit".

L'aposta programàtica dels socialistes es vertebra amb una part econòmica, per definir "com podem créixer millor des d'un punt de vista social, laboral i ambiental, amb la sostenibilitat com a pilar econòmic bàsic".

Altres àmbits que definiran aquesta Conferència Política seran l'habitatge i la mobilitat, "apuntant a l'habitatge com un dret fonamental i avançant cap a una mobilitat sostenible amb el transport públic com a eix vertebrador", ha explicat Negueruela.

A més a més, el coordinador socialista ha avançat que la proposta de la conferència també inclou l'ampliació de drets, treballant aspectes com la recuperació de la memòria, per un model de Govern de proximitat i per un Partit Socialista feminista, amb una aposta claríssima per la igualtat.

La conferència s'obrirà dissabte matí, amb un diàleg sobre sostenibilitat, en el qual participarà la Ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, l'Alt Comissionat per a la Pobresa, Pau Marí Klose, i la presidenta del Govern i candidata socialista a la reelecció, Francina Armengol.

Dissabte horabaixa es preveuen els distints debats d'esmenes a les comissions, un debat sobre feminisme i un altre sobre fake news.

Finalment, diumenge tendrà la cloenda de la conferència amb les intervencions del coordinador, Iago Negueruela, i la secretària general i candidata, Francina Armengol.

El projecte participatiu dels socialistes no comença amb aquesta conferència, tal com ha recordat el candidat al Congrés, Pere Joan Pons, qui ha posat de manifest que els socialistes "tenim una marca ideològica clara, sent el motor del canvi a Espanya i a Balears".

Concretament, ha recordat com el PSIB-PSOE va arribar a les eleccions del 2015 "amb unes primàries obertes en les quals van participar més de 12.000 persones i amb una Conferència Política participativa i de construcció col·lectiva que va afrontar la crisi i la protecció per combatre-la, el benestar social, la sostenibilitat i els drets i llibertats".

Una conferència que s'ha traduït en polítiques com la Renda Social, la lluita contra la precarietat laboral, la Llei d'Igualtat o la de Fosses.

Ara, els socialistes aspiren a seguir definint el futur d'aquestes illes "amb la clara marca ideològica del PSIB-PSOE que hem estat construint aquests anys".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube