Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE anuncia mesures per controlar els preus del lloguer i arribar fins als 5.000 habitatges públics a Balears

FAS Cladera i Hila propostes habitatge maig 2019La candidata del PSIB-PSOE al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, la candidata al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el candidat a la batlia de Palma, Jose Hila, han explicat les propostes dels socialistes en matèria d'habitatge des d'un terrat de Palma, per "fer front a una problemàtica que sabem que és greu a les Illes Balears i que volem combatre amb mesures rigoroses, clares i que ajudaran a alleugerir l'alt preu per accedir a un habitatge a les nostres illes".

Així s'ha pronunciat Armengol, qui ha anunciat que "en els sis primers mesos de legislatura prendrem mesures extraordinàries per garantir que el dret a l'habitatge sigui el cinquè pilar de l'Estat del Benestar, igual que els socialistes hem estat garants històricament del sistema d'educació pública, de pensions, de la sanitat i de la llei de dependència".

En concret, la candidata socialista ha avançat que aquestes mesures passen per "passar del parc actual de 1.800 habitatges públics als 5.000, tirant endavant noves promocions d'habitatge públic i també impulsant concursos públics per poder comprar habitatge ja construït i posar-lo en règim de lloguer social a través de l'IBAVI".

Un altre dels compromisos importants que ha anunciat la candidata al Govern és el fet d'incidir en el preu del lloguer per rebaixar-lo, per la qual cosa "crearem l'Observatori de Preus de la comunitat autònoma, emparats pel real decret d'habitatge aprovat per Pedro Sánchez, i amb el qual marcarem un preu mitjà segons la situació socioeconòmica de cada zona, que seria el preu de mercat, i un preu socialment responsable, de manera que aquells ciutadans que lloguin amb el preu socialment responsable tenguin ajudes amb incentius fiscals que podran venir de deduccions en l'IRPF, la minva de l'IBI o distints imposts municipals i autonòmics".

A més a més, Armengol també s'ha compromès a "incentivar als privats perquè puguin fer habitatges de preu taxat de lloguer social, eliminant burocràcia i totes aquelles promocions que destinin almenys un 60% a l'opció el lloguer social el silenci administratiu serà positiu, per la qual cosa s'acceleraran llicències que incloguin habitatge de lloguer social".

Finalment, la candidata socialista també ha defensat que "incentivarem deduccions discals per als privats que vulguin fer habitatge social".

Tot plegat, després d'una legislatura en la qual "hi ha hagut un abans i un després en polítiques d'habitatge públic, treballant intensament amb el Pla d'Habitatge amb 511 nous habitatges de promoció oficial i amb la Llei d'Habitatge que ens ha possibilitat tenir 1.000 habitatges buits de grans tenidors per a lloguer social".

Per part seva, la candidata al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha exposat que per garantir el dret a l'habitatge "hem de col·laborar totes les administracions, perquè són polítiques a mig termini que ja hem iniciat aquesta legislatura i de les quals el Consell de Mallorca no pot quedar al marge".

Per això, Cladera ha anunciat que "facilitarem que tots els propietaris que tenen habitatges buits pendents de rehabilitar tenguin ajuda per part de l'administració pública amb un Pla de Rehabilitació que posarem en marxa perquè posin aquest habitatge en lloguer social, combinant-ho amb la rehabilitació dels barris dels nostres pobles".

A més a més, la candidata al Consell també ha explicat que "facilitarem a tots els municipis mecanismes per posar a disposició més sòl per poder fer habitatge social, de manera que puguem construir més habitatge públic a un preu més just i assequible".

El candidat a la batlia de Palma, Jose Hila, ha avançat que "prendrem mesures noves que no s'han fet mai a Palma, com és la de dedicar el sòl d'equipaments a la construcció d'habitatge públic, perquè tenim solars que fa anys que estan destinats a un equipament que no s'ha construït ni està en previsió de fer-ho o que si es construeix únicament s'esgota la meitat de l'edificabilitat de la parcel·la, per la qual cosa volem aprofitar aquests terrenys per fer habitatges per a joves".

En qualsevol cas, l'objectiu del candidat a la batlia de Palma és "posar projectes en marxa per fer 1.500 habitatges públics duplicant els que ara tenim entre l'IBAVI i l'Ajuntament".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube