Imprimeix
PDF

Els Socialistes de Mallorca convoquen el XIII Congrés Insular pel 29 de juliol

Silvia Cano darrer Consell Polític FSMEls Socialistes de Mallorca han celebrat el darrer Consell Polític del mandat, màxim òrgan de decisió entre congressos, precisament per convocar el XIII Congrés Insular, que es celebrarà el proper 29 de juliol.

Així ho ha anunciat la secretària general, Sílvia Cano, qui ha defensat que l'objectiu serà «reforçar el partit per poder consolidar el canvi i desenvolupar el nostre projecte per reduir les desigualtats i les injustícies que encara pateixen molta gent».

Segons el calendari aprovat pel Consell Polític, del 19 al 20 de juny es podran presentar les precandidatures a la secretaria general, i del 21 al 30 del mateix mes es podran recollir i presentar els avals, sent necessari reunir, com a mínim, la signatura del 5% del cos electoral.

Ja del 3 al 10 de juliol es celebraran les assemblees locals per elegir els delegats i delegades que participaran a la trobada, mentre que el 4 de juliol es faria la proclamació definitiva de candidatures a la secretaria general, del 5 al 14 la campanya informativa i el dia 16 les eleccions primàries, sent la proclamació del nou o nova secretària general el 20 de juliol i el congrés, el 29.

Amb aquest calendari es posa punt i final al mandat de l'actual direcció, amb una duració de 5 anys i 4 mesos, més llarga del que és habitual, i que Cano ha valorat de forma molt positiva ja que «hem aconseguit els objectius que ens havíem marcat».

En concret, la secretària general ha explicat que des del 2012 «el partit ha desenvolupat una forta tasca d'oposició als ajuntaments i al Consell de Mallorca contra les polítiques de retallades, austeritat i desmantellament dels serveis públics». Una feina que va servir per preparar l'alternativa de govern, juntament amb la celebració d'Assemblees Obertes i de la Convenció Municipal, amb l'objectiu de tenir un full de ruta de govern participat i amb solucions concretes als problemes reals de la ciutadania, tant als municipis com en l'àmbit insular.

Tota aquesta tasca ha permès als socialistes «governar a les principals institucions de l'illa aplicant polítiques de retorn de drets, de redistribució de la riquesa, lluitant per tenir més ocupació i de més qualitat, amb una temporada turística més llarga i liderant el canvi des de tots els àmbits», ha recordat Cano. Tot això, mentre també s'ha fet front a distints processos orgànics i electorals.

Una vegada celebrats els congressos federal i autonòmic, serà el torn de l'insular amb el qual, segons Cano, «serà moment per reforçar el partit, les agrupacions locals i la presència institucional per consolidar el canvi iniciat fa dos anys i seguir desenvolupant polítiques progressistes la propera legislatura».

El Congrés Insular dels i les Socialistes de Mallorca comptarà amb 228 delegats i delegades amb veu i vot, més les persones convidades i els observadors, fent un total de gairebé 300 persones participants.

El projecte polític renovat dels Socialistes de Mallorca també està en marxa amb la redacció de la ponència marc, que coordinen Javier de Juan i Cosme Bonet, i que serà enviada a tota la militància perquè puguin opinar i esmenar-la. El full de ruta polític per als propers anys abordarà la manera de com millorar la qualitat de vida dels mallorquins i les mallorquines, com tenir un model de creixement socialment responsable, com es pot contribuir a fer realitat la igualtat de drets i oportunitats per a totes les persones, com una política territorial i mediambiental sostenible pot contribuir a generar riquesa i lluitar contra el canvi climàtic, com es pot establir un model cultural divers per a la majoria de les persones i com organitzar el partit per ser més democràtics, participatius i transparents.

 

CONVOCATÒRIA XIII Congrés Insular dels Socialistes de Mallorca

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube