Imprimeix
PDF

Els Socialistes de Mallorca aproven el projecte de futur amb ajudes per a habitatge social, augment de renovables i eliminació de les llistes d'espera en dependència

Conferència Política FSMEls Socialistes de Mallorca han aprovat per unanimitat el projecte de futur que servirà de base programàtica per als pròxims anys, i que la candidata al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha definit com "la Mallorca que volem".

Cladera ha assegurat que l'eix del nou Consell de Mallorca serà la sostenibilitat econòmica, social i ambiental, i en aquest sentit, ha anunciat que l'objectiu que es marquen els socialistes és que "el 50% de l'energia de Mallorca sigui renovable el 2028". Un objectiu que, ha puntualitzat Cladera, començarà "per la mateixa institució instal·lant progressivament enllumenat sostenible a les carreteres i edificis públics del Consell i fent el parc mòbil elèctric".

A més a més, Cladera ha afegit que "també volem disminuir la generació de residus fins a un 30% a l'any 2030".

Un altre dels objectius del govern de Cladera, tal com ha explicat, serà garantir el dret a un habitatge digne, per la qual cosa s'ha compromès a destinar "ajudes als ajuntaments per a la rehabilitació d'habitatges que després s'hauran de destinar a lloguer social per als joves".

El document marc de la Conferència Política també ha afrontat reptes de futur com l'envelliment, del qual Cladera ha deixat clar que "farem que el Servei d'Atenció Domiciliària arribi a tothom i volem acabar la legislatura sense cap persona dependent que no sigui atesa en el seu propi entorn".

La candidata insular també ha reivindicat el necessari paper del Consell com a eina clau per definir la mobilitat de Mallorca, per la qual cosa ha apostat per "assumir les competències de mobilitat terrestre de forma progressiva, fomentant el transport públic, reduir l'ús del cotxe privat i instal·lant aparcaments dissuasoris".

En aquest sentit, Cladera també ha remarcat que "continuarem amb el plantejament de no fer grans obres en carreteres, iniciat aquesta legislatura, canviant el model de mobilitat de l'illa".

Cladera també ha explicat que apostarà per una nova llei de consells insulars, per la creació d'una Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat i sobretot, "per una institució referent del municipalisme i dels ajuntaments".

En definitiva, com ha argumentat la candidata socialista, "arribam a les eleccions amb idees, amb projecte, amb bons equips i amb ganes de consolidar polítiques i avançar".

Per part seva, la candidata al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha demanat el vot per al Partit Socialista perquè "som el partit que sap cap a on vol anar".

Armengol ha plantejat el 28 d'abril com a una elecció molt clara "entre els socialistes liderant polítiques amb la gent i per a la gent o una dreta desnortada, que va en contra dels ciutadans i que vol una Espanya i unes illes en les quals no hi cabem tots, mentre que nosaltres defensam una terra inclusiva i amb oportunitats".

La candidata socialista també ha defensat que "hem fet la feina, tenim l'experiència i el rigor d'haver complit amb el que prometérem", i ha destacat que "Catalina Cladera serà una magnífica presidenta del Consell de Mallorca perquè sap cap a on vol anar, coneix la institució, sap molt bé el que vol per a la nostra estimada Mallorca i és una dona que ha gestionat l'economia com ningú".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube