Imprimeix
PDF

Els Socialistes de Mallorca celebren el traspàs de les competències de joventut al Consell per "contribuir al creixement i a la convivència democràtica dels joves"

Ple CIM 19-07-18El Grup Socialista al Consell de Mallorca ha celebrat el traspàs de les competències en matèria de joventut i lleure a la institució insular, "tal com defensam des del 2007".

Així ho ha expressat el portaveu socialista, Miquel Àngel Coll, qui ha destacat que ara la institució insular assumirà funcions com el foment de l'associacionisme juvenil, la promoció d'altres formes de participació en la vida política, social, econòmica i cultural dels joves de Mallorca i l'articulació de mecanismes de participació en les diferents organitzacions.

Unes funcions que segons Coll suposen "un repte importantíssim per al Consell de Mallorca, ja que permetrà contribuir al creixement i a la convivència democràtica de persones que estan en ple procés d'aprenentatge, ajudant a formar ciutadans crítics que practiquin valors com l'altruisme, la solidaritat i la justícia".

Una diferència notable amb les polítiques d'eliminació del Consell de la Joventut la passada legislatura amb l'excusa econòmica, tenint en compte que "era un òrgan incòmode per l'anterior govern del PP i que ha estat recuperat perquè és l'únic fòrum dedicat al debat polític, social i cultural dels joves".

A més a més, el portaveu socialista també ha volgut deixar clar que "el fet que aquesta institució vagi assumint les competències que li pertoquen és una bona decisió, la qual cosa és encara més notòria després d'una legislatura en la qual no es va efectuar ni un sol traspàs".

Coll ha recordat que en els tres anys de legislatura "hem anat avançant en aquest aspecte, ja que s'han assumit més mitjans econòmics, personals, materials i patrimonials en matèria de serveis socials, ja gestionam la promoció turística i ara les polítiques de joventut, per la qual cosa de cada vegada la comunitat autònoma es va assimilant més a allò que vam imaginar que seria quan vam aprovar l'Estatut del 2007".

Finalment, el portaveu socialista ha reivindicat que pels socialistes "és important seguir avançant cap a la descentralització així com vam acordar i cap a la major capacitat de governança de les illes".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube