Imprimeix
PDF

El PSOE aconsegueix que el Senat s'oposi al límit en el descompte de residents

Antich Senat Francesc Antich destaca que ara s'eliminen els dubtes que havia generat el PP dient que s'ha de garantir el descompte "si hi ha disponibilitat pressupostària".

Es demana que s'estudiï la necessitat d'establir rutes de servei públic allà on el lliure mercat no garanteixi el servei

Palma, 24 d'octubre 2012.- El senador Francesc Antich ha valorat molt positivament la moció conjunta aprovada avui matí en el plenari del Senat, i que corregeix, a instàncies del socialista, els dubtes que havia introduït una moció recent del PP que demanava garantir el descompte de residents "dintre de la disponibilitat pressupostària".

Les gestions realitzades pels socialistes de Balears han aconseguit que surti endavant amb el suport de tots els grups aquesta moció, originalment promoguda des de Canàries, i que, a més, solucioni dues qüestions de gran importància per a les illes.

"Un dels temes principals eren els dubtes que s'havien creat per la darrera moció que exposava que es mantindria el descompte de resident del 50% si havia disposició pressupostària" ha explicat Francesc Antich. Ara "eliminam aquest condicionant, i la bonificació continuarà garantitzada", ha dit.

Un altre tema que ha defensat el senador autonòmic és no posar un límit màxim a la subvenció, en el cas dels bitllets que costen més, i que els ciutadans han d'agafar sovint per motius d'urgència. El Govern d'Espanya fa unes setmanes va defensar la idea de posar un límit, i ahir el Govern de les Illes Balears va demanar que aquest tope es calculi en base a les tarifes dels vols regulars, sense qüestionar-lo.

La moció demana, literalment, que es "continuï garantitzant la bonificació del 50% sobre les tarifes dels serveis aeris i marítims, a la vegada que s'implementin mesures per potenciar l'eficiència, equitat i transparència del sistema de subvencions al resident no peninsular". Però la garantia no està condicionada a res.

També vol la moció que es continuïn analitzant les rutes aèries dels territoris no peninsulars "per poder establir obligacions de servei públic allà on el lliure mercat no garanteixi el servei". "Seguim treballant per aconseguir les declaracions de servei públic per a Menorca, que està avançada, i que s'estudiï el cas d'Eivissa", ha explicat Antich.

Finalment, el tercer punt de la moció anima al Govern a insistir amb les companyies aèries per posar en marxa un sistema que permeti eliminar el requisit de presentar el certificat de residència.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube