Imprimeix
PDF

Antich demana al ministre Soria que aturi les prospeccions petrolíferes abans que augmenti la despesa per indemnitzacions

Francesc AntichEl senador per les Illes Balears, Francesc Antich, ha demanat al ministre Soria que aturi les prospeccions petrolíferes abans que augmenti la despesa per indemnitzacions a les empreses que ja hi fan feina.

En una pregunta de control al Govern durant la sessió plenària del Senat, Antich ha exigit a Soria "que aturi les prospeccions pels impactes mediambientals i pel turisme, i que assumeixi la despesa efectuada fins aleshores per les empreses".

En aquest sentit el senador socialista ha recordat que el Govern podria fer front a la indemnització per aturar ara les prospeccions ja que de moment s'ha executat la fase menys costosa. Així, el Govern Espanyol hauria de pagar 410.000€ a les empreses que treballen per fer les prospeccions a la costa balear si s'aturen ara.

Així i tot, Antich reconeix que "esperam que l'avaluació d'impacte mediambiental previ al programa d'adquisició sísmica en 3D sigui negatiu i determini la paralització de les prospeccions sense indemnitzacions".

Per aquest fet, el PSIB-PSOE insisteix en què posar en marxa aquest programa no garanteix l'existència de petroli o d'hidrocarburs al subsòl marí, amb la qual cosa aturar ara les prospeccions no suposaria un perjudici per aquestes empreses.

A més a més, Francesc Antich ha recordat al ministre d'Energia i Indústria que el Parlament Balear va aprovar per unanimitat una declaració institucional en rebuig a les prospeccions. "Deman que escolti les demandes del Govern Balear i estudiï totes les al·legacions presentades tant per particulars com per diferents institucions de les Illes", explica Antich.

Agència Espanyola d'Investigació

Per part seva, el senador per Mallorca, Antoni Manchado, ha demanat al ministre De Guindos sobre la posada en funcionament de l'Agència Espanyola d'Investigació. Es tracta d'una entitat prevista a la Llei de la Ciència aprovada per unanimitat i que encara no s'ha posat en marxa.

Manchado ha dit que "el ministre va dir el 2012 que aquesta agència era una peça fonamental de la I+D+i, mentre que després la Secretària d'Estat l'ha anat postposant dient que era una entitat fonamental perquè els doblers de la I+D+i arribés als investigadors". Així i tot, l'agència segueix sense posar-se en marxa tot i que el PP va dir que era la reforma principal de l'Executiu per crear ocupació.

Per això, Antoni Manchado ha criticat que "aquesta manera de postposar la creació de l'agència dóna la sensació que ens estan mentint". A més, afegeix que "a vostès no els importa aquesta agència perquè no els importa la creació d'ocupació i competitivitat, perquè sinó l'haurien posat en marxa".

De fet, De Guindos no ha especificat perquè segueix sense existir l'Agència Espanyola d'Investigació. Manchado ha recordat que els únics països que no compten amb ella són Portugal, Itàlia, Grècia i Espanya, "els països que més han pagat la crisi en ocupació i pèrdua de competitivitat".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube