Imprimeix
PDF

Antich presenta al Senat una moció per enfortir les mesures que impedeixin l'extinció del virot petit

Antich SenatEl senador per les Illes Balears, Francesc Antich, ha enregistrat una moció per debatre a la Comissió de Medi Ambient i Canvi Climàtic amb la que persegueix enfortir les mesures que han d'impedir l'extinció del 'virot petit' o 'pardela balear', una espècie d'au marina que només es reprodueix a les Illes Balears.

Segons un recent estudi liderat per l'IMEDEA (Institut Mediterranis d'Estudis Avançats) en el que ha participat SEO/BirdLife, es confirma el seriós declivi del virot petit, qualificant la situació de «perill crític» i destacant que «segueix sent l'au més amenaçada d'Europa» i «podria extingir-se en uns 60 anys».

El socialista traslladarà aquesta iniciativa al Senat per tal d'instar al Govern central a reforçar l'aplicació de l'Estratègia de Conservació Estatal del virot petit, tenint en compte les noves dades aportades pels recents estudis, a més de dur a terme inversions i actuacions de conservació prioritàries sempre de manera coordinada amb les institucions autonòmiques i amb organismes europeus i internacionals.

Aquestes investigacions també han revelat que «és necessari ampliar els esforços per combatre les colònies de depredadors introduïts com rates i moixos», així com també assegura que «tot apunta a que la principal causa de la baixa taxa de supervivència adulta del virot petit són les captures accidentals amb els arts de pesca».

Tenint en compte aquestes dades, Francesc Antich reclama al Govern central que «es duguin a terme els treballs necessaris i possibles a les colònies de virot petit com les de La Mola a Maó, on la població d'aquesta au es troba amenaçada per la presència de rates i altres predadors». A més, també defensa una «especial col·laboració» amb el sector pesquer per tal de trobar solucions a les captures accidentals, apuntada com una de les principals causes de mortalitat d'aquesta espècie.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube