Imprimeix
PDF

Xisco Antich demanarà al Govern d'Espanya que prengui mesures per facilitar el vot dels espanyols residents a l'exterior

Xisco Antich Octubre 2015El senador socialista per les Illes Balears, Xisco Antich, demanarà demà al Govern d'Espanya sobre el vot sol·licitat a la sessió de control del ple del Senat.

Segons ha avançat el socialista, la intenció és instar a l'Executiu a que «corregeixi el sistema de vot sol·licitat actual i prengui mesures per facilitar que es pugui exercir un dret tan fonamental com és el dret al vot dels espanyols residents a l'exterior».

Antich ha reconegut que la reforma de la llei que es va fer el 2011 en aquest sentit «perseguia donar més transparència i més garanties al sistema de vot dels espanyols residents a l'estranger».

En concret, la modificació de llei consistia en que per exercir el vot des de l'estranger era obligatori sol·licitar-lo, tot i que ara «s'ha de reconèixer que el sistema ha estat un error», ja que des que està en funcionament «ha baixat de forma dràstica la participació en els processos electorals dels que resideixen a fora», amb la qual cosa «es va en la direcció contrària a la que han de garantir les institucions, que és donar les màximes facilitats».

Per això, el senador socialista demanarà al Govern d'Espanya quines mesures contemplen per corregir aquesta situació i que prengui la iniciativa per garantir un dret tan fonamental.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube