Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana el suport a la reforma de l'article 42 de l'Estatut dels Treballadors perquè «permetrà doblar el salari dels treballadors externalitzats»

Iago Negueruela amb CCOO i UGTEl secretari d'Ocupació del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, s'ha reunit amb els sindicats UGT i CCOO per fer el seguiment de la Proposició de Llei elaborada conjuntament per modificar l'article 42 de l'Estatut dels Treballadors, que ja ha estat admesa a tràmit al Congrés dels Diputats.

En concret, la iniciativa pretén millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores d'empreses subcontractades, ja que de ser aprovada, «el salari dels milers de treballadors de les empreses multiserveis que han vist com la fórmula de precarització els ha condemnat a ser treballadors pobres es doblarien, passant dels 650€ a uns 1.200€».

En aquest sentit, l'objectiu d'aquesta iniciativa conjunta, ha explicat Negueruela, és «començar a prioritzar la qualitat en el treball front la precarietat, desarmant la reforma laboral del PP en un dels seus aspectes fonamentals, com són les empreses multiserveis». En concret, el socialista ha denunciat que aquest tipus d'empreses «precaritzen molt més que qualsevol altra, amb salaris que tenen per referència el Salari Mínim Interprofessional en totes les categories independentment de la feina que es faci».

Per això, el secretari d'Ocupació ha demanat el suport de totes les formacions polítiques a aquesta iniciativa que ja fa el seu camí parlamentari al Congrés perquè «pretén evitar que les empreses competeixin per precaritzar i per contractar més barat, perquè uns salaris baixos també repercuteixen en el consum intern i en les condicions laborals dels treballadors».

Tot i que a Balears hi ha un conveni col·lectiu que protegeix aquesta situació, aquesta Proposició de Llei s'ha gestat a la nostra comunitat autònoma entre PSIB-PSOE, CCOO i UGT perquè «vèiem que era una pràctica que començava a proliferar i que es va extendre a la península». De fet, no només afecta al camp de l'hoteleria sinó que també afecta a altres sectors.

El secretàri d'Ocupació ha aprofitat també per fer balanç del 2016, assegurant que «enguany hem tengut una temporada molt positiva pel que fa a la contractació, però arrossegada per la precarietat», tot i que ha recordat que «a Balears hem fet un pla de lluita pioner a tot l'Estat que altres comunitats autònomes han copiat, però que s'ha d'acompanyar d'altres modificacions legals com les que avui proposam».

Pel que fa al proper any, Negueruela ha avançat que «per fer possible que la recuperació econòmica es traslladi a la classe treballadora s'ha de derogar la reforma laboral, atacar la precarietat amb inspeccions de treball i seguretat social i no permetre abusos».

Feina conjunta amb UGT i CCOO

Per part seva, el secretari general de CCOO, José Luís García, ha celebrat que la reforma de l'article 42 de l'Estatut dels Treballadors «garantirà la igualtat de condicions laborals i salarials a tot el personal que sigui subcontractat, amb les mateixes condicions que l'empresa principal».

En el mateix sentit s'ha pronunciat el secretari general d'UGT, Alejandro Texías, qui ha aprofitat per reclamar una vegada més la derogació de la reforma laboral del PP i per demanar el suport polític a aquesta Proposició de Llei per permetre que «quan una empresa mare contracti sigui amb el conveni d'hoteleria per referència».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube