Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presenta unes «esmenes de comunitat» als PGE per millorar la inversió per Balears en 442 milions d'euros

Pere Joan Pons i Bel Oliver esmenes PGE17El PSIB-PSOE ha presentat esmenes als Pressuposts Generals de l'Estat pel 2017 per millorar la inversió per Balears en 442 milions d'euros.

Així ho ha anunciat el diputat socialista al Congrés, Pere Joan Pons, qui ha especificat que es tracta d'unes «esmenes de comunitat que són la continuació del que s'ha fet i hem reivindicat els socialistes des de l'inici de la legislatura».

En concret, les esmenes dels socialistes són per millorar la inversió en carreteres, transport aeri, ferroviari i marítim, el medi ambient i el turisme. A més d'aquestes, Pons també ha avançat que s'han presentat esmenes a l'articulat dels PGE per demanar les inversions estatutàries que ens manquen, en virtut de la disposició addicional novena de l'Estatut d'Autonomia, i que permetrien dur endavant projectes per a les quatre illes per valor d'entre 350 i 400 milions d'euros més.

L'esmena més important als PGE, ha explicat Pons, és la que reclama els 145 milions d'euros pel conveni de carreteres que resten pendents, després que el Govern d'Espanya només n'hagi pressupostat 15 per enguany.

D'altra banda, els socialistes sol·liciten 100 milions d'euros corresponents al conveni de la Platja de Palma i al protocol signat entre el Govern d'Espanya i el de Balears per projectes en àmbit turístic per a la comunitat autònoma.

Pel que fa a medi ambient, Pons ha avançat que es presenta una esmena per aconseguir 85 milions d'euros per infraestructures hidràuliques, amb almenys 7 projectes que encara estan en elaboració i finalment, també es demanen 40 milions d'euros per compensar la insularitat, bonificacions per transport a residents i vehicles i també per la tarifa plana per als vols entre illes.

Amb aquestes xifres, el diputat socialista s'ha demanat «quina serà la postura del PP, perquè són unes esmenes de país amb les quals serà difícil que qualsevol formació pugui dir que no».

Tot això, motivat per uns pressuposts que «són de maltracte per Balears i amb els quals tornam a sortir molt perjudicats i marginats».

Finalment, Pons ha lamentat que «en un moment de creixement econòmic hi havia una oportunitat de pressupostar més inversió», i així i tot, el PP ens presenta uns comptes que certifiquen els greuges en matèria de tren, carreteres, d'aigua i depuració, turística i per la insularitat.

Proposició No de Llei pel descompte de resident

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Bel Oliver, qui ha assegurat que els pressuposts generals de l'Estat «són 100% marca PP, amb els quals guanya qui més té i perd qui més ho necessita».

Oliver ha criticat que una vegada més «estam a la cua en inversions territorialitzades, el PP ens segueix deixant com a ciutadans de tercera i no tenim ni rastre d'aquelles qüestions signades i compromeses, com els convenis de carreteres o el descompte de resident, pel qual hi haurà 10 milions d'euros menys».

Precisament per aquest fet, demà es debatrà al ple del Parlament una Proposició No de Llei presentada pels socialistes i MÉS, per instar al Govern d'Espanya a deixar aquest descompte tal com estava, sense retallades i sense eliminar-lo als grups.

Finalment, Oliver ha demanat a tots els diputats i senadors de Balears «que ajuntin la veu i donin suport a aquestes reclamacions que són absolutament de justícia, i en especial als del PP, després de veure als mitjans de comunicació la poca feina que fan a les Corts Generals».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube