Imprimeix
PDF

Pere Joan Pons presenta a Menorca unes “esmenes de comunitat” als PGE de l’Estat per tal de millorar la inversió als projectes de Menorca i també de Balears

Pere Joan Pons i Mj Camps a MenorcaMenorca i la resta de Balears ha quedat a la cua de les inversions previstes als Pressupostos Generals de l'Estat, fet que es repeteix any rere any, incomplint així els compromisos ja signats amb la nostra comunitat autònoma, com són els convenis de carreteres o el descompte de resident.

En aquest sentit, Pere Joan Pons exposa que "presentem esmenes per millorar la inversió del Govern d'Espanya a Balears en 442 milions d'euros, ja que des que governa el PP des de 2011, aquesta inversió ha caigut en un 60%". En definitiva, "són unes esmenes que posen en valor les infraestructures que necessitem en matèria de medi ambient, infraestructures terrestres, de transport ferroviari", també "pressupost en turisme i inversions amb matèria de transport aeri per compensar la insularitat per un valor d'un total de 442 milions d'euros, on també hi tenen cabuda molts projectes per Menorca".

Per la seva part, Maria José Camps, presidenta de la Comissió Gestora del PSOE Menorca, explica que dins dels 442 milions d'euros, els projectes per Menorca que s'inclouen són, per exemple, una partida per la consolidació i la rehabilitació del Verge del Toro, ampliació i millora d'instal•lacions esportives, rehabilitació del patrimoni arquitectònic de Menorca, millores en relació al paisatge arqueològic i cultural de l'Illa, adquisició d'equipament pel teatre municipal d'es Born de Ciutadella i la redacció de projectes de construcció del nou edifici que han de tenir els jutjats de Ciutadella. En quant al litoral de Menorca, també es preveuen millores al port de Ciutadella i un pla de millora de la competitivitat del port de Maó.

Per altra banda, Héctor Pons, portaveu socialista a l'Ajuntament de Maó, lamenta que "més enllà dels PGE de l'Estat, els socialistes demanem que es tingui en compte que encara està en vigor la Llei Montoro", una llei que "continua limitant" l'autonomia municipal i que "no deixa fer una gestió adequada dels ingressos i despeses". Així, "demanem que es pugui invertir el que es recapta amb les competències que ens corresponen". Finalment, Pons reclama que "el Partit Popular ha utilitzat els pressuposts per fer xantatge irresponsable als ajuntaments, dient que si no s'aprovaven els PGE no es podria invertir el superàvit amb inversions financeres sostenibles als ajuntaments".

En la mateixa línia, Pere Joan recrimina que "aquesta llei ha estat producte de la voluntat de Mariano Rajoy de manllevar aquesta autonomia local a milers de municipis de tota Espanya", un fet que ha conduït a "impedir donar bons serveis, pròxims i de qualitat als ciutadans que els Ajuntaments volen i no poden fer".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube