Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana a la Mesa del Congrés que reconsideri el bloqueig «arbitrari» de PP i C's a la llei contra les prospeccions

pere joan pons i sofia hernanz congres 2016El Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats ha presentat un escrit davant la Mesa de la cambra, per sol·licitar que reconsideri el vet a la llei contra les prospeccions acordat el 27 de juny.

Així ho ha anunciat el diputat socialista Pere Joan Pons, justificant que «la motivació del Govern d'Espanya per oposar-se a la tramitació d'aquesta llei no està raonada suficient ni objectivament, ja que no afecta el pressupost vigent, per la qual cosa l'Estat no tendria motiu per proposar el rebuig a tramitar aquesta normativa».

De fet, la llei aprovada prèviament per unanimitat al Parlament de les Illes Balears especifica que les exploracions d'hidrocarburs que ja compten amb llicència seran vigents fins a l'extinció d'aquesta tot i que no tendran dret a pròrroga. A més, també s'inclou que la normativa afectarà directament a aquelles prospeccions que encara no comptin amb llicència una vegada entri en vigor la llei.

Això desmunta els arguments atorgats pel Govern d'Espanya, ja que, tal com ha explicat Pons, «els ingressos fiscals derivats d'activitats d'exploració, investigació i explotació d'hidrocarburs no disminuirien en el pressupost vigent».

A més a més, les indemnitzacions que puguin fer les empreses explotadores es limiten a la possibilitat de pròrroga de les concessions, que amb l'entrada en vigor d'aquesta llei, no es podrien concedir i en cap cas afectarien el pressupost vigent.

Per tot això, els socialistes consideren «arbitrària» la decisió de la Mesa per vetar la tramitació d'aquesta llei, amb el suport de PP i Ciutadans, i per això demanen la seva reconsideració.

De fet, aquesta no és la primera llei aprovada per unanimitat al Parlament que PP i ciutadans veten al Congrés, ja que van seguir el mateix procediment per evitar tramitar el nou Règim Especial per Balears. Tampoc és la primera vegada que els socialistes presenten un recurs contra el vet a la llei contra les prospeccions, ja que el primer va ser denegat.

Finalment, el socialista també ha demanat a la Mesa del Congrés que admeti a tràmit la presa en consideració de la llei per declarar la Mediterrània zona lliure de prospeccions, perquè «és una llei urgent, important i cabdal per les Illes Balears».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube