Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana a Company «que faci servir la mateixa energia que va tenir amb la Xylella per desbloquejar la llei contra les prospeccions»

PJ i Antich 15-09-17El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha demanat al president del PP balear, Biel Company, que aprofiti «la mateixa energia que tenia amb la Xylella per desbloquejar la llei contra les prospeccions i permetre que almenys es pugui debatre al Congrés».

Pons ha fet aquesta petició en previsió que el proper dimarts la Mesa de la cambra es reunirà per valorar l'acord en el qual la pinça de PP i Ciutadans va vetar la tramitació d'aquesta lniciativa Legislativa Popular. Per això, els socialistes «confiam en la capacitat de Company perquè si és bo per donar notícies sobre la Xylella, també ho hauria de ser per desbloquejar el vet a la llei contra les prospeccions el proper dimarts, ja que sinó decaurà definitivament».

El diputat socialista ha recordat que «l'actual direcció autonòmica del PP, també amb Biel Company, es van posar darrere de les pancartes per dir no a les prospeccions, per la qual cosa els hi demanam coherència per tramitar una llei que ha sortit per unanimitat al Parlament de les Illes Balears».

D'altra banda, Pons ha aprofitat per explicar que la setmana que ve es debatrà al Congrés una moció del Grup Parlamentari Socialista per demanar un pacte de rendes que impliqui un augment dels salaris. «Des de Balears fa temps que reclamam una pujada salarial pels treballadors i treballadores de la comunitat, que ha d'anar acompanyada d'una Llei d'Igualtat Salarial i un augment progressiu del Salari Mínim Interprofessional fins als 1.000 euros».

Nou sistema de finançament

D'altra banda els socialistes han mostrat la seva «decepció» amb el retard que pateix el nou sistema de finançament, tal com es va confirmar ahir a la reunió entre el ministre Montoro i la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera.

El senador socialista per les Illes Balears, Xisco Antich, ha lamentat que el nou sistema de finançament «no estigui a l'agenda del Govern d'Espanya sent un tema que ens afecta molt, per la qual cosa demanam que s'acceleri». Un retard especialment greu tenint en compte que s'hauria d'haver revisat el 2014 i que després de la Conferència de Presidents d'enguany, es va aconseguir el compromís de tenir llest aquest nou finançament a final d'any.

En aquest sentit, el senador Antich ha anunciat que «hem registrat preguntes per tal que el Govern d'Espanya ens digui si complirà aquest termini i si no és així per quines causes hi ha un retard, tenint el compte els greus perjudicis que això ocasiona a una comunitat autònoma com Balears».

A més a més, Antich també ha avançat que ha presentat una sèrie de preguntes sobre l'incompliment per part de l'Estat del conveni de carreteres amb el Consell de Mallorca. «Enguany han deixat al Consell sense doblers per aquest conveni i tampoc els reben per planificar els doblers que aniran al pressupost pel 2018», per la qual cosa «deixen al Consell de Mallorca sense una informació importantíssima per dur a terme les seves planificacions i executar les seves carreteres».

Per això, Antich ha demanat que es reuneixi la Comissió Bilateral Mixta de Seguiment del Conveni de Carreteres per tractar l'incompliment amb el Consell de Mallorca però també el de Menorca, que tampoc va rebre ni un euro i el d'Eivissa, que només va rebre el 50% del que estava previst.

Finalment, el senador socialista ha explicat que està preparant una iniciativa sobre insularitat i transport, per tal que la bonificació del transport marítim entre les illes i la península passi del 50 al 75%, perquè el transport marítim entre illes també passi al 75% de descompte, que els cotxes també incloguin aquesta subvenció i que s'arribi fins al 89% de descompte de resident en el cas de Formentera, ja que en aquests moments és el Govern de les Illes Balears qui ho subvenciona.

Tant Pons com Antich s'han compromès a plantejar les necessitats de Balears en matèria de transport, connectivitat, inversió i finançament als Pressuposts Generals de l'Estat pel 2018 a través d'esmenes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube