Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia la triple traïció de Montoro: no hi ha nou model de finançament, tampoc Règim Especial i ara ens roba 67,3 milions d'euros

Andreu Alcover 08-01-18El PSIB-PSOE ha lamentat que comencem l'any amb la mala notícia que el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha qualificat de «robatori de Montoro a les comunitats autònomes i a Balears, on ens retalla 67,3 milions d'euros».

Una retallada que l'Estat fa a una comunitat «que compleix tots els paràmetres que exigeix el Govern d'Espanya» com «el límit de dèficit, que complim anualment, el deute, que per primera vegada el començarem a reduir dins el 2018, el pagament a proveïdors, que hem reduït a 30 dies i l'atur, amb el qual seguim liderant la creació d'ocupació en el conjunt del país».

La primera conseqüència de la retallada de Montoro, una vegada aprovats els pressuposts de la comunitat autònoma per 2018 és, segons Alcover, «l'increment del dèficit i l'incompliment de la regla de despesa, dues obligacions que ens imposa l'Estat i que ara incongruentment provocarà el seu incompliment».

En aquest sentit, Alcover ha criticat que «aquest robatori es produeix o bé com a xantatge polític per aprovar els Pressuposts Generals de l'Estat o bé perquè el PP no pot consentir que estiguem revertint les seves retallades, per la qual cosa ens transfereix menys recursos per educació, sanitat i serveis socials, principals competències de les comunitats autònomes».

A més a més, Alcover ha lamentat que «mentre a Balears hem aprovat els pressuposts per tercer any consecutiu en temps i forma, fruit del consens i del diàleg, Rajoy va subhastar els pressuposts estatals del 2017 i enguany no ha tengut capacitat ni per presentar-los, incomplint la Constitució».

Davant aquests fets, Alcover ha denunciat que, una vegada més, «no sabem què en pensa Biel Company d'aquesta retallada de recursos per a la ciutadania de Balears, ni hi és ni se l'espera». A qui sí hem sentit, ha recordat Alcover, és a Maria Salom, «no sabem si en qualitat de candidata del PP a la presidència del Govern, per demanar el suport dels socialistes a uns PGE que ni tan sols han presentat per debatre».

Per tot això, el Grup Parlamentari ha exigit que aquests doblers «arribin enguany a Balears perquè els tenim pressupostats i perquè Montoro no ens pot llevar aquests ingressos», tenint en compte que «són nostres d'acord amb el model de finançament actual que el PP tant ha criticat però que ara incompleix».

Pel portaveu socialista, tot plegat suposa la «triple traïció de Montoro»: ha acabat el 2017 i seguim sense nou model de finançament tal com s'havia compromès Rajoy a fer, tampoc tenim esborrany del nou Règim Especial i ara ens roben 67,3 milions d'euros. «Com pot defensar això el PP sense riure? Que pretenen donar un xec en blanc a Montoro?», s'ha demanat el portaveu socialista.

Finalment, Alcover ha traslladat tot el suport dels socialistes al Govern i a la presidenta Armengol «per exigir i reivindicar que aquests doblers ens arribin enguany perquè són nostres».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube