Imprimeix
PDF

Els socialistes demanen al PP que "deixi de fer xantatge i de ser tan irresponsable amb el descompte de residents"

pere joan pons i xisco antich 9 feb 2018Pere Joan Pons i Francesc Antich han criticat l'actitud dels populars i han contestat les declaracions de Biel Company assegurant que "el que és realment difícil d'aconseguir és fer tant el ridícul com ho està fent el PP en tan poc temps"

Els socialistes han qualificat com "excuses" l'argument dels populars de l'aprovació dels pressuposts recordant que "cada setmana el Ministre de Foment anuncia inversions a totes les comunitats excepte Balears, estant totes als pressuposts? Segur que no ha fet cap modificació de crèdit?"

Després de la polèmica dels darrers dies amb el descompte de resident per al transport aeri entre les illes i la península, el diputat socialista al Congrés per Balears, Pere Joan Pons, i el senador Francesc Antich han comparegut per demanar al Partit Popular que "deixi de fer xantatge i de ser tan irresponsable" amb un tema "tan important per a les Illes Balears".

Pons ha explicat que en aquestes darreres 48 hores "hem vist un resum de la legislatura del PP: un seguit d'incoherències en cascada on cada vegada que el PP ha intentat arreglar una cosa, l'ha acabada d'empitjorar", en referència al canvi de vot en només 24 hores dels populars respecte a la demanda d'incrementar el descompte de residents per a vols entre les illes i la península fins al 75%, una demanda que comptava amb el consens de totes les forces polítiques de Balears.

Els socialistes han exigit al PP que "basta de xantatges", per les veus populars que vinculen l'assoliment d'aquesta reclamació amb el suport dels socialistes a un projecte de pressuposts generals de l'Estat per 2018 que ni està fet i l'ha vist ningú, pel que Antich ha recordat que "en vuit anys que vaig ser president no record que el PP, que demanava moltes coses, aprovés mai els pressuposts", criticant que "només faltaria que temes que són cabdals per Balears depenguin que l'oposició aprovi els pressuposts".

Tant Pons com Antich han reiterat que "si realment el PP estàs a favor d'aquesta mesura, hauria d'estar negociant per trobar la manera d'aprovar aquests pressuposts", "no fent xantatge al PSOE per la seva incapacitat de dialogar i negociar amb tothom", i han demanat al PP de les Illes Balears que "facin entendre als seus companys de Madrid la importància de mesures com aquesta per millorar la connectivitat de les illes".

A més, els socialistes han qualificat com "excuses" els arguments del PP de l'aprovació dels pressuposts, recordant que "cada setmana el Ministre de Foment anuncia inversions a totes les comunitats excepte Balears, estant totes als pressuposts? Segur que no ha fet cap modificació de crèdit?".

Pere Joan Pons ha criticat la "dificultat per aclarir-se del PP de Balears" respecte a aquesta qüestió i ha contestat les declaracions d'ahir del seu president, Biel Company, qui assegurava que seria difícil aconseguir aquesta reclamació, dient que "el que és realment difícil d'aconseguir és fer tant el ridícul com ho està fent el PP en tan poc temps".

Iniciatives en marxa
Pons ha explicat que els socialistes continuaran defensant aquesta reclamació i ha anunciat que ha registrat al Congrés dels Diputats "tres preguntes urgents al Ministre de Foment perquè pugui aclarir, ja que aquí no ho tenen molt clar, si el Govern Rajoy realment està a favor o en contra d'aquest augment del descompte de residents".

A més, també hi ha presentada al Congrés una Proposició No de Llei en el mateix sentit, pel que "serà una nova oportunitat perquè els diputats populars de les illes diguin de quina banda estan".

Pons ha demanat al PP "un canvi d'actitud i que comenci a disminuir la llista d'agravis cap a les Illes Balears d'aquest Govern", recordant el veto a la Mesa del Congrés de les iniciatives per acabar amb l'amenaça de les prospeccions petrolieres o la iniciativa per tenir un nou Règim Especial per a Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube