Imprimeix
PDF

Xisco Antich defensarà al Senat la il·legalització de la Fundació Francisco Franco i el compliment de la Llei de Memòria Històrica

Xisco Antich 11-04-18El senador socialista per les Illes Balears, Xisco Antich, defensarà al ple del Senat de dimarts una moció, derivada de la interpel·lació al Ministre de Justícia de la setmana passada, per exigir al Govern d'Espanya el desenvolupament de la Llei de Memòria Històrica i la il·legalització de la Fundació Francisco Franco.

Antich aprofitarà una vegada més per denunciar els incompliments de l'Estat en matèria de memòria històrica, ja que "des del 2013 el Govern Rajoy no destina ni un sol euro a la reparació i el reconeixement de les víctimes del franquisme, un fet que seguirà durant aquest any, ja que els Pressuposts Generals de l'Estat pel 2018 recentment presentats tampoc contemplen cap partida per aquest àmbit".

Un fet greu tenint en compte que aquesta setmana Rajoy ha aprofitat per visitar i fotografiar-se al Parc de la Memòria de Buenos Aires mentre a Espanya fa anys que no dedica pressupost a la memòria històrica.

Per això, la moció que defensarà el senador socialista demana a l'Executiu estatal que "apliqui la Llei de Memòria Històrica amb una partida pressupostària suficient per a la localització de fosses, les exhumacions i la identificació de les víctimes". Una tasca que en contraposició a la inacció del Govern Rajoy, ja s'està fent a Balears gràcies a la Llei de Fosses i la Llei de Memòria Democràtica, aprovades aquesta legislatura.

A més a més, Antich també ha denunciat que diferents organismes internacionals com Nacions Unides o el Consell d'Europa estan requerint a Espanya que doni prioritat a la investigació i la recerca de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el Franquisme, per la qual cosa la moció també demana a l'Estat "que atengui a les recomanacions dels organismes internacionals i que a més aixequi els vets a les iniciatives que hem presentat en aquest sentit al Congrés dels Diputats".

Una de les iniciatives més importants que contempla la moció és demanar al Govern estatal la reconversió del Valle de los Caídos en un centre de memòria de totes les víctimes i la il·legalització de la Fundació Francisco Franco i de totes aquelles entitats que realitzen actes d'exaltació franquista.

"No és lògic que, a diferència d'altres democràcies europees, que a Espanya existeixi una fundació amb el fi de fer apologia del llegat del dictador i de la multitud de delictes de lesa humanitat i crims de guerra que va perpetrar", ha denunciat Antich, qui ha afegit que "és una fundació que ha rebut doblers públics per millorar els seus arxius i manté la seva documentació catalogada com a secrets oficials".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube