Imprimeix
PDF

Aprovada la proposta socialista que demana mesures de reparació a les víctimes de la talidomida a Balears

Jaume Garau i Conxa Obrador 29-09-16La Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per reconèixer i adoptar mesures de reparació moral, social i econòmica a les víctimes de la talidomida a Balears.

Com ha explicat el diputat socialista Jaume Garau, la talidomida va ser un medicament que va ocasionar malformacions entre gairebé 1.500 i 3.000 persones a Balears als anys 60, encara que aquest període podría ser major.

Des d'aleshores, però, les víctimes d'aquest fàrmac han anat desenvolupant distintes activitats per reconèixer els seus drets i compensar la seva situació sense gaire resposta per part de les institucions públiques, tot i que l'Estat va començar a afrontar el problema el 2006.

Per això, els socialistes han instat al Govern de les Illes Balears «a que faci justícia històrica perquè les persones afectades puguin veure reconegut el seu dret a ser diagnosticades sobre la causalitat que ha generat les seves malformacions i el seu dret a una reparació», ha apuntat Garau.

Altres mesures que han demanat els socialistes són que es reconeguin i es reparin els danys ocasionats als afectats durant la seva vida i instar al Govern d'Espanya a presentar una demanda judicial contra el laboratori alemany Grünenthal, com a principal responsable del mal ocasionat a les víctimes d'aquest medicament.

Residència Sa Serra de Sant Antoni

D'altra banda, la Comissió d'Assumptes Socials també ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per instar al Govern a rescatar la residència Sa Serra de Sant Antoni, a Eivissa.

Segons ha denunciat el diputat Enric Casanova, es venen donant repetits episodis de manca d'atenció i manteniment per part de l'empresa privada que la gestiona i de denúncies per part dels familiars dels usuaris.

La residència compta amb 70 places de caràcter públic, 24 de gestió totalment privada i 20 places més d'un centre de dia també privades.

Per això, Casanova ha demanat al Govern de les Illes Balears que segueixi amb la recuperació la gestió pública d'aquesta residència quan acabi el contracte amb l'empresa que el gestiona i «que es traspassi la gestió dels beneficis i del personal d'aquesta instal·lació al Consell d'Eivissa, que és qui realment té la competència, sempre i quan tengui la dotació econòmica adequada».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube