Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE defensa l'aplicació de mesures de suport a les víctimes d'infants robats a Balears

Sílvia Cano i Jaume Garau PIBLa Comissió d'Assumptes Socialis i Drets Humans del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista que defensa mesures de suport a les víctimes d'infants robats a Balears.

La diputada Sílvia Cano ha relatat que segons l'associació mallorquina Orígens, hi podria haver 75 casos de nadons robats a les nostres illes durant l'etapa del franquisme, una trama que va continuar fins els anys 90.

Segons la socialista, és una situació que requereix l'actuació de les administracións públiques perquè «no podem silenciar el problema de les víctimes d'aquests robatoris i entenem que és necessària la col·laboració i el compromís amb aquestes famílies, així com articular solucions que atenguin a les persones afectades».

Per això, la proposta insta al Govern de les Illes Balears a promoure mesures encaminades a protegir a qui hagi patit la substracció i adopció il·legal, obrint noves línies d'atenció a les persones afectades i en col·laboració amb els Consells Insulars.

A més a més, Cano també ha apuntat que «una societat democràtica ha de resoldre aquest problema d'Estat perquè necessita saber què ha passat amb els més de 300.000 infants que varen ser separats dels seus progenitors quan varen néixer». En aquest sentit, la iniciativa socialista també demana al Govern d'Espanya «que impulsi les reformes legals necessàries per poder investigar aquests casos i que es formi una unitat policial especialitzada en la resolució dels més de 300.000 casos existents».

Finalment, la Proposició No de Llei, entre d'altres punts, demana també tipificar aquests fets com a delictes de lesa humanitat i que siguin reconeguts com un assumpte d'Estat.

L'associació Orígens ha estat present en el debat parlamentari a través de la seva presidenta, Paloma Alcahuz, mentre que la PNL ha estat aprovada pel vots a favor de tots els grups excepte el PP, que s'ha abstès als punts que instaven al Govern de l'Estat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube