Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera que l'augment del sostre de despesa és mostra que el Govern està fent una bona gestió econòmica

Alcover i Thomàs 17-10-16El Grup Parlamentari Socialista ha anunciat el seu vot favorable al sostre de despesa previ a l'elaboració dels pressuposts, que demà debatrà el ple del Parlament de les Illes Balears. El portaveu, Andreu Alcover, ha apuntat que la xifra de 3.839 milions d'euros com a previsió màxima de despesa és mostra que s'està fent una bona gestió econòmica i que «consolida que la feina del Govern de les Illes Balears és prudent i raonable».

Alcover es refereix al fet que el Govern d'Espanya hagi aportat amb posterioritat les dades que feia mesos que havia de facilitar per a l'elaboració dels pressuposts autonòmics i que finalment, han coincidit amb les previsions fetes per la conselleria d'Hisenda, per la qual cosa «el Govern ha fet la feina ben feta».

Segons el portaveu socialista, ara la gran pregunta per fer-li al ministre Montoro «és perquè ha esperat fins tan tard a enviar les dades per fer els pressuposts, ja que ara la confecció dels comptes és molt més laboriosa i dificultosa del que hauria estat si les xifres s'haguessin conegut el juliol o l'agost, que era quan corresponia tenir-les».

Així i tot, Alcover ha denunciat que el Govern de l'Estat encara té xifres per posar damunt la taula, com el sostre de dèficit. «A Balears estam elaborant els pressuposts en temps i forma des de la responsabilitat, amb un límit de dèficit del 0,5 fet a proposta de Montoro al Consell de Política Fiscal i Financera però que encara no ha ratificat el Consell de Ministres».

Pel que fa a les crítiques del PP per la inclusió en la previsió d'ingressos de 120 milions d'euros pendents del conveni de carreteres, Andreu Alcover ha deixat clar que «és d'obligat compliment pressupostar-los perquè hi ha un protocol signat amb el Govern de l'Estat que preveu el pagament de 80 milions d'euros en tres anys o 120 milions d'euros en dos anys». De fet, quan Montoro va advertir que enguany no ingressaria els primers 80 milions, el PP va manifestar que no existia cap incompliment del protocol, per la qual cosa «ara el PP estarà d'acord en què el 2017 s'han de pagar els primers 120 milions i si no arriben, fins i tot ens haurem de plantejar actuar judicialment», ha alertat el socialista.

Situació de la pobresa a Balears

En el Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, el secretari general del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha expressat la preocupació dels socialistes per les dades del darrer informe de l'estat de la pobresa a les Balears durant el 2015, fet per EAPN, i que estima que a les Illes hi ha 290.000 persones en risc d'exclusió social i 115.000 que viuen en situació de pobresa extrema.

En aquest sentit, Thomàs ha manifestat que aquestes dades «ens preocupen i seguirem fent feina per trobar solucions per aquesta gent que encara no nota el que és una millora en la situació econòmica de la comunitat autònoma».

Pels socialistes «és una prioritat vèncer l'exclusió social i reduir el nivell de pobresa, per la qual cosa també hem d'acabar amb una desigualtat que cada cop és més gran». Per fer-ne front, Thomàs ha recordat que el Govern ja ha impulsat una sèrie de mesures com el Fons d'Emergència Social, una Renda Social que ampliarà el nombre de possibles beneficiaris a partir de l'any que ve i una sèrie d'iniciatives que intentaran ajudar a minvar aquesta situació».

Finalment, el diputat socialista ha criticat que «mentre nosaltres ens preocupam en cercar solucions que estiguin en el pressupost pel 2017, el PP no cerca alternatives ni tampoc aclareix una sèrie de qüestions relatives a causes pendents sobre la corrupció que els afecta», i en concret, sobre «com pagaven les campanyes electorals, la seva seu o els fets relatius a la Policia Local de Palma».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube