Imprimeix
PDF

Andreu Alcover: «Els pressuposts per 2017 van destinats a enfortir l'Estat del Benestar enfront d'un Govern d'Espanya del que no esperam gran ajuda»

Andreu Alcover 31-10-16El Grup Parlamentari Socialista ha fet una valoració positiva del projecte de pressuposts pel 2017, que avui comença la tramitació parlamentària, perquè conté «quanties adequades que permetran fer una bona traducció dels Acords Pel Canvi».

Així ho ha expressat el portaveu, Andreu Alcover, qui ha defensat que els pressuposts «van destinats a enfortir l'Estat del Benestar, la qual cosa és més necessària que mai perquè des de Madrid no esperam gran ajuda en vista del nou Govern del PP». En concret, el portaveu socialista ha afirmat que els comptes que proposa el Govern «són les xifres que necessita la comunitat autònoma», ja que «intenten traduir el creixement econòmic en benestar i repartir millor la riquesa que es crea, ja que l'increment del 10% és la materialització del bon moment econòmic que podem viure».

El portaveu socialista també ha destacat l'aposta que es segueix fent des de l'Executiu autonòmic pel retorn de drets i serveis, «amb 7 de cada 10 euros que aniran destinats a educació, serveis socials i sanitat».

A més a més, pels socialistes també és molt positiva l'aposta que es fa per l'ocupació i per garantir millors contractes laborals, de més qualitat i amb més drets, amb un increment del 37% del pressupost per aquest àmbit, a més de les partides «que han d'ajudar a transformar el nostre model productiu, amb inversió en innovació i recerca».

Un altre dels aspectes destacables dels pressuposts per l'any que ve, a criteri del Grup Parlamentari Socialista, és el fet que es recuperi la inversió pública, «amb molts més recursos per invertir respecte a altres anys que ajudaran a mantenir llocs de feina en temporada baixa».

Unes partides que, tal com ha destacat Alcover, es presenten «sense incrementar la pressió fiscal, amb noves bonificacions i amb un acord de mínims garantit amb Podem que denota que en els temes importants el Pacte sempre es posa d'acord».

Per a la tramitació parlamentària que ara comença, Alcover ha demanat als partits de l'oposició «que facin feina en positiu i intentin millorar els pressuposts a través d'esmenes, de la mateixa manera que ho farem els socialistes des de la responsabilitat de millorat la qualitat de vida dels ciutadans».

Finalment, Alcover ha volgut deixar clar que «seguirem reivindicant les grans mancances d'aquestes illes com són el nou model de finançament i el nou REB, esperant que el nou Govern ho agafi amb més interès i que sigui just».

Alcover: «Hem de blindar els Acords Pel Canvi davant els previsibles atacs que ens puguin venir del Govern d'Espanya»

D'altra banda, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista s'ha mostrat a favor d'ampliar els Acords Pel Canvi, tot i què primer «hauriem definir què vol dir revisar i ampliar». Així i tot, Alcover ha insistit en què l'acord de governabilitat «no és una foto fixa de l'any 15 sinó un full de ruta que haurem de blindar davant els previsibles atacs que ens puguin venir del Govern d'Espanya».

Per acabar, i pel que fa a la situació del Partit Socialista, el portaveu del Grup Parlamentari ha remarcat que ara «és època de calmar la situació i la gestora haurà de fixar el full de ruta per sortir d'aquesta situació crítica», la qual cosa passa per «convocar de forma urgent, quant abans millor, el Congrés Federal».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube