Imprimeix
PDF

Andreu Alcover a l'oposició: «és difícil posicionar-se en contra d'uns pressuposts que donen una resposta social a la gent que ho passa malament»

Andreu Alcover i Bel Oliver 14-11-16El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha destacat la calma que aporta el Govern de les Illes Balears i la seva tasca a un context d'incertesa global provocat per la victòria de Trump a les eleccions americanes, la reelecció de Rajoy com a president del Govern d'Espanya, el Brexit o la situació de Podem a les Illes Balears.

Mostra d'això és el fet d'haver presentat els pressuposts pel 2017 en temps i forma, i de fet, avui acaba el termini per presentar esmenes a la totalitat, amb l'anunci de que PP, Ciutadans i El Pi en presentaran. En aquest sentit, Alcover ha remarcat que «és difícil oposar-se a uns pressuposts que donen una resposta social a la gent que ho està passant malament».

Si una de les majors crítiques als comptes per l'any que ve, ha dit Alcover, és que es preveu gastar massa, «a les esmenes parcials el PP haurà de dir en quines partides baixam centenars de milions d'euros si és que volen ser coherents amb els seus arguments».

Així i tot, el portaveu socialista ha convidat a la resta de formacions polítiques a presentar esmenes parcials amb les que «esperam millorar els pressuposts».

A més a més, Alcover també ha posat com a mostra d'estabilitat la Llei del Règim Especial de Balears, amb la qual es demana a l'Estat una Tarifa Plana de 30€ per als vols entre illes. «És una bona notícia haver aconseguit la unanimitat del Parlament i ara, demanam al PP que presioni al Govern de Rajoy perquè aquesta tarifa sigui una realitat, tot i que sabem el poc pes que tenen a Madrid en vista dels darrers nomenaments».

Modificació de la Llei de Comerç

Una altra prova de l'estabilitat que s'intenta mantenir a Balears, tot i les adversitats, és la modificació de la Llei de Comerç signada per 6 grups parlamentaris i que demà es prendrà en consideració al ple del Parlament. Segons ha avançat la portaveu adjunta del Grup Socialista, Bel Oliver, l'objectiu és «apostar per un model de comerç de proximitat, integrat en la xarxa urbana, arrelat a les nostres costums, proper, amb atenció personalitzada i respectuós amb l'entorn». Un model que els socialistes ja havien inclòs al seu programa electoral.

En concret, la modificació d'aquesta llei farà que «passem de 16 dies festius d'obertura comercial a 10, dels quals la Comissió Interinsular de Comerç dóna llibertat als ajuntaments perquè en triï dos d'aquests festius».

A més a més, la modificació també preveu llibertat d'horari als establiments situats a l'entorn de mercats i zones de venda ambulant autoritzada i un augment del grau d'exigència dels permisos per nous grans establiments comercials o ampliacions dels ja existents.

Finalment, Bel Oliver ha destacat que aquesta Llei compta amb el suport de 6 grups parlamentaris «però també del sector comercial».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube