Imprimeix
PDF

Unanimitat al Parlament per demanar la creació d'un nou tipus de discapacitat basat en l'especificitat de les malalties neurodegeneratives

xico tarres comissio hisendaLa Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears ha aprovat per assentiment una Proposició No de Llei signada pel Grup Mixt, PSIB-PSOE, MÉS,El Pi i PP, per demanar al Govern d'Espanya la creació d'un nou tipus de discapacitat basat en l'especificitat de les malalties neurodegeneratives.

El diputat socialista Xico Tarrés, ha concretat que els col·lectius de malalts neurodegeneratius es troben en una situació preocupant perquè no els reconeixen el 33% de discapacitat. «Són malalties que tenen brots i pots passar de tenir un 5% d'afecctació a un 50% de cop», ha explicat el socialista.

Per això, el PSIB-PSOE es suma a la reivindicació que s'atorgi aquest 33% de discapacitat a les persones que pateixen malalties neurodegeneratives, ja que «les persones que les pateixen no entenen de temps i necessiten aquest reconeixement quant abans».

A més a més, Tarrés també s'ha referit a les associacions que fan feina amb aquest tipus de malalts i que «necessiten recursos de les administracions públiques, perquè sinó tenen problemes per comptar amb fisioterapeutes i altres professionals que ajudin a millorar la qualitat de vida i el dia a dia d'aquests malalts».

Per tot això, la Proposició No de Llei conjunta també demana instar al Govern de l'Estat a modificar el barem per a l'evaluació del grau de discapacitat per a fer possible el reconeixement del 33% independentment de la pròpia valoració que compensi les necessitats diàries d'aquestes persones.

Finalment, el diputat socialista ha celebrat que tots els grups parlamentaris estiguin d'acord per donar més èmfasi a un tema com aquest «i aconseguir que les nostres peticions tirin endavant».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube