Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana que no s'autoritzi la macroampliació del Port del Molinar

Vicenç Thomàs i Conxa Obrador 05-12-16El Grup Parlamentari Socialista demanarà al proper ple del Parlament que no s'autoritzi la macroampliació del Port del Molinar i que es faci una proposta de rehabilitació dels espais dins les dimensions actuals que permetin la conservació de la façana marítima.

Així ho ha avançat el diputat socialista Vicenç Thomàs, criticant que el projecte que actualment hi ha damunt la taula «és un club nou», ja que passa de 75 a 220 amarraments, de 9.900 m2 a 40.000 m2 d'ocupació de la mar i un espigó que de 50 metres passa a ocupar 252 metres dins la mar.

Pel socialista, darrere aquest projecte desmesurat «hi ha interessos especulatius d'un promotor extern que no aporta res per la barriada ni per la ciutat», recordant que compta amb el rebuig d'entitats, de l'Ajuntament de Palma, del Consell de Mallorca i de milers de ciutadans.

A més a més, Thomàs també ha recordat que aquesta macroampliació tendrà «impactes damunt la dinàmica del litoral i efectes sobre el paisatge, la fisonomia de la barriada, ocasionarà problemes importants de mobilitat i també provocarà efectes biològics i ecològics».

Per tot això, el PSIB-PSOE rebutjarà en el proper ple del Parlament aquest projecte d'ampliació i demanarà la seva paralització ja que «tampoc està contemplat a cap planejament urbanístic municipal, insular ni sectorial».

La proposta, signada també per la resta de formacions que donen suport al Govern, demana a l'Autoritat Portuària de Balears que denegui la pròrroga de la concessió del Port a l'actual Club Nàutic, ja que «la Junta Directiva ha fet negació de les seves funcions durant anys i les instal·lacions es troben en mal estat».

Finalment, la iniciativa també dóna suport a l'alternativa plantejada per l'Autoritat Portuària de Balears, que segons ha explicat Thomàs, «pretén rehabilitar el port i el seu edifici social, donar continuïtat al passeig dels vianants, mantenir la concessió dels amarraments als usuaris titulars fent una gestió directa i cedir un espai al club per continuar la seva tasca de nàutica social en vela».

Pla Estratègic de Serveis Socials

D'altra banda, el ple del Parlament també debatrà una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista que demana l'elaboració d'un Pla Estratègic de Serveis Socials per als anys 2017-2021. La diputada socialista Conxa Obrador ha exposat que la proposta té com a punt de partida el darrer informe de la situació de la pobresa a Balears d'EAPN, «que mostra una fotografia de la situació social que estam obligats a mirar i a actuar».

Una fotografia que tal com ha recordat Obrador, diu que hi ha 300.000 persones que viuen sota el llindar de la pobresa, i 115.000 que viuen en situació de pobresa extrema, amb ingressos inferiors als 300 euros mensuals.

Aquesta situació posa de manifest que per una banda Balears lidera el creixement econòmic i a la vegada som la tercera comunitat amb la taxa de pobresa extrema més alta de l'Estat, per la qual cosa «hem de donar resposta a la pobresa d'aquestes illes».

Obrador ha remarcat que el Govern ja actua augmentant les places residencials, el fons d'emergència social, la Renda Social etc, tot i que «hem de seguir enfortint la xarxa social i cosint els forats que ens ha deixat la crisi i les polítiques de retallades del PP».

Per això, els socialistes proposen elaborar un Pla Estratègic de Serveis Socials «en col·laboració amb els Consells Insulars per evitar duplicitats, augmentar la qualitat dels serveis que es donen i millorar la planificació».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube