Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE critica que el PP «abandona el petit comerç i es situa al costat dels especuladors i del consum desmesurat del territori»

Vicenç Thomàs i Bel Oliver 121216El Grup Parlamentari Socialista donarà suport a la modificació de la Llei de Comerç amb la qual «complim el compromís electoral del PSIB-PSOE de potenciar el petit i mitjà comerç com a eix vertebrador de l'economia de les Illes».

Així ho ha expressat la portaveu adjunta, Bel Oliver, qui ha lamentat que amb la seva oposició a la modificació d'aquesta llei que es debatrà al ple del Parlament, «el PP abandona al petit i mitjà comerç per situar-se al costat de les grans superfícies comercials, els especuladors i el consum desmesurat de territori».

Oliver ha advertit al PP i a C's que «encara són a temps de rectificar i sumar-se a la modificació de la Llei de Comerç», tenint en compte que és una normativa consensuada, que compta amb el vist i plau de 6 dels 8 grups parlamentaris i també d'agents comercials i consumidors.

L'aposta dels socialistes, amb aquesta normativa, és per «fer el petit i mitjà comerç més competitiu, sostenible, proper, especialitzat i encaixat en la trama urbana». Per fer-ho possible, la Llei preveu reduir de 16 a 10 els dies festius d'obertura comercial, augmentar el grau d'exigència per obrir o reformar grans centres comercials i delimitar les zones de gran afluència turística, entre d'altres mesures.

Autopistes d'Eivissa

D'altra banda, el ple del Parlament debatrà sobre habilitar sessions de la Comissió d'Investigació de les Autopistes d'Eivissa durant la segona quinzena del mes de gener. La finalitat d'aquesta proposta és, segons el diputat Vicenç Thomàs, no interferir més en l'activitat ordinària del Parlament i accelerar la investigació.

En relació a les sessions ja celebrades, el diputat socialista ha avançat que «el PP està nerviós i està intentant modificar el normal desenvolupament de la comissió», mentre que els socialistes es mantenen en què «hi ha uns sobrecosts produïts durant l'època gestionada pel PP, en concret durant la planificació d'un determinat tipus d'obres i durant l'execució d'aquestes, quan es van accelerar per la proximitat d'unes eleccions».

De fet, Thomàs ha remarcat que, en ocasions, «el PP ha estat més interessat en tapar determinades informacions de l'època de Matas i Cabrer», mentre que el que s'ha d'intentar fer és «clarificar al màxim el que va succeir, si hi va haver sobrecosts i perquè es varen produir.

En qualsevol cas, el diputat socialista ha deixat clar que «els sobrecosts no són només econòmics, sinó que també són socials i mediambientals».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube