Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE veu suficients les explicacions de Barceló i Vidal i recorda que el Govern ja ha assumit responsabilitats

Andreu Alcover 15-03-17El Grup Parlamentari Socialista considera suficients les explicacions donades pel vicepresident del Govern, Biel Barceló, i pel conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, a la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament i en relació a determinats contractes del seus departaments.

Així ho ha apuntat el portaveu parlamentari, Andreu Alcover, qui ha assegurat que després de les explicacions de Barceló i Vidal «els indicis són que les contractacions s'han fet correctament i el problema està en una certa manca d'ètica i estètica a l'hora de fer aquests contractes».

Pels socialistes el fet que les contractacions són correctes és que «ningú ha posat en dubte la competència de l'empresa ni ha criticat els informes realitzats, per la qual cosa la feina encomanada s'ha fet com tocava».

Alcover ha recordat que davant això el Govern ha reaccionat «de manera immediata, amb dimissió o cessament de tants alts càrrecs com contractes menors s'han posat en dubte, la qual cosa no s'havia vist mai a Balears». A més a més, el portaveu ha afegit que Intervenció també ha fiscalitzat, s'ha reunit la Comissió d'Ètica, s'han produït compareixences voluntàries i s'ha facilitat la informació corresponent, a més que ja no es fan contractes sense publicitat.

Totes aquestes mesures certifiquen, tal com ha argumentat Alcover, que «mai s'havia fet tant ni s'havia actuat tan contundentment amb tan poc, sense llevar importància als contractes dels quals han sorgit dubtes».

Qui no pot donar lliçons ni marcar el llindar de l'ètica, tal com ha dit Alcover, és el PP, «perquè el tenen absolutament distorsionat». El portaveu socialista ha recordat que els populars tenen un diputat que no ha estat detingut perquè és aforat i que està imputat «per delictes que són tot un compendi del Codi Penal», per la qual cosa el socialista s'ha demanat «si el PP no veu les seves trames com ha de poder veure les del veïnat?».

Finalment, el portaveu socialista ha insistit en què «això de trama no en té res i la dada més significativa que ho demostra és que la cap de contractació dels expedients sobre els quals avui debatem és una ex alt càrrec del PP».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube