Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE aposta per continuar la tramitació de la llei del lloguer turístic «per garantir l'accés a l'habitatge i repartir millor els beneficis del turisme»

Damià Borràs ple 30-05-17El ple del Parlament de les Illes Balears ha rebutjat les esmenes a la totalitat de la llei que regula el lloguer turístic, amb el vot en contra del Grup Parlamentari Socialista a les propostes del PP, Ciutadans i El Pi.

El diputat socialista Damià Borràs ha defensat que la llei «vol posar les bases per ordenar la comercialització de les estades turístiques planificant el seu impacte social, econòmic i territorial».

Un objectiu diferent del que persegueix el PP, que segons Borràs, és «avantposar els interessos dels privilegiats a l'interès general, tornant a deixar el negoci de l'allotjament en mans dels hotelers i dels propietaris d'habitatges unifamiliars, amb la qual cosa l'oferta queda condemnada a seguir creixent de forma desmesurada».

De fet, Borràs ha criticat que fa 5 anys, amb la Llei de Turisme del PP, «vam perdre una gran oportunitat de regular aquest fenomen i el resultat ha estat que el mal ha crescut i s'ha escampat, deixant ara com a única alternativa la cirurgia».

Per això, els socialistes aposten ordenar l'oferta «d'una manera equilibrada per crear prosperitat i que l'impacte del turisme arribi a molta més gent, garantint el dret d'accés a l'habitatge i a la protecció del medi ambient», mentre que el PP «prefereix deixar les coses com estan».

D'altra banda, Borràs també ha criticat l'esmena a la totalitat de Ciutadans, que a criteri del socialista «proposa barra lliure i ginebra de garrafa», mentre que El Pi «cerca anar més enllà del que regula la proposició de llei i la vol convertir en un colador».

Davant aquesta situació en la qual les esmenes a la totalitat «volen mantenir les coses en l'estat injust i arbitrari que ara tenen», els socialistes insisteixen en què «si som capaços de fer complir la llei, hi haurà places turístiques que sortiran del mercat i tornaran al lloguer convencional, mentre que les que quedin aniran en benefici dels comerços, les economies locals, etc».

Finalment. Borràs ha reiterat que l'alternativa a la situació actual és «el seny i la mesura, fent que quanta més gent possible pugui treure profit del turisme, castigant les males pràctiques, combatent l'oferta il·legal i preservant la convivència».

Amb aquesta passa, la llei del lloguer turístic continua la seva tramitació parlamentària amb les esmenes parcials, també les 43 presentades pel PSIB-PSOE i Més per Mallorca «per acabar de polir alguns aspectes de la normativa».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube