Imprimeix
PDF

Andreu Alcover: «La llei contra les prospeccions és fonamental per Balears i l'aliança tòxica de PP i C's la volen vetar»

Andreu Alcover 26-06-17El Grup Parlamentari Socialista ha criticat el vet que PP i Ciutadans perpetraran demà a la llei que vol declarar la Mediterrània lliure de prospeccions petrolieres, aprovada per unanimitat al Parlament de les Illes Balears.

L'Estat rebutja el debat i la tramitació d'aquesta normativa d'acord amb un informe que al·lega costos econòmics a la prohibició de les prospeccions, per la qual cosa el portaveu, Andreu Alcover, ha lamentat que «l'aliança tòxica de PP i Ciutadans va en contra de la ciutadania de la comunitat autònoma i vol vetar una llei que és fonamental per les illes».

En aquest sentit, Alcover ha instat a Ciutadans a desmarcar-se demà del PP i permetre que la Mesa doni llum verda al debat i a la tramitació de la llei contra les prospeccions, tot i que si això no acaba passant, «des del Grup Parlamentari Socialista al Congrés presentarem un recurs contra la decisió de la mesa», ha anunciat.

De fet, Alcover ha recordat que el PP i Ciutadans ja han rebutjat la tarifa plana a través del Règim Especial per Balears i ara les prospeccions per motius econòmics, «queixa que no manifesten pel concert basc o les partides per Canàries als Pressuposts Generals de l'Estat per 2017».

Per això, el portaveu socialista ha apuntat que «quan Biel Company acabi la sesta que fa des que va ser nomenat president del PP, ha de pronunciar-se sobre un tema clau per Balears, perquè qui vol presidir la comunitat no pot quedar callat davant una altra traïció del PP cap a les illes».

Llei d'Indústria

El ple del Parlament aprovarà demà la Llei d'Indústria, la primera d'aquestes característiques a les Illes Balears, que segons el portaveu socialista «contribuirà a crear més ocupació i de més qualitat i a augmentar la productivitat, la competitivitat i la internacionalització de les nostres empreses».

Una normativa amb la qual es complirà un altre dels Acords pel Canvi i que segons Alcover, «ha estat molt consensuada».

Finalment, el ple del Parlament també aprovarà la Llei de Transparència en l'Administració Local que permetrà, entre d'altres coses, facilitar la participació ciutadana en la vida política municipal a través d'iniciatives i l'enregistrament dels plenaris municipals.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube