Imprimeix
PDF

Damià Borràs: «Amb el PP al Govern d'Espanya tenim carbó i contaminació garantida per molts d'anys, mentre Salom i Company fan de patges reials»

Damià Borràs 27-11-17El Grup Parlamentari Socialista ha expressat una vegada més durant el ple del Parlament de les Illes Balears el seu suport al Pla de Transició Energètica del Govern, que contempla el tancament progressiu de la central tèrmica d'Es Murterar o la gasificació de la central elèctrica de Maó.

Durant el fixament de posició a una iniciativa de Més, en la mateixa línia d'una Proposició No de Llei presentada pels socialistes setmanes abans, el diputat Damià Borràs ha ironitzat amb la negativa del PP a iniciar la transició energètica assegurant que «el Govern d'Espanya ens envia carbó i Salom i Company fan de patges reials, amb la qual cosa amb el PP tenim carbó per molts d'anys amb l'excusa, com sempre, de l'economia».

El pla energètic per a Es Murterar i la central de Maó és xifrat per l'Estat en 200 milions d'euros, una xifra que segons Borràs «està inflada fins a l'exageració, ja que el cost real durant les negociacions sempre ha estat de 40 milions d'euros».

El diputat socialista ha criticat també que «el PP no pot permetre que el cost del Pla de Transició Energètica l'hagin d'assumir tots els ciutadans d'Espanya a través de la seva factura però sí permet que tots haguem d'assumir la despesa de l'AVE que no agafa el vol, els peatges de les autovies espanyoles o la moratòria nuclear».

En aquest sentit, Borràs ha afegit que el sistema elèctric del país té un cost anual de 35.000 milions d'euros «però el Govern d'Espanya es nega a assumir els 40 milions per tancar Es Murterar i la setantena de milions que costaria el canvi a gas de la central de Maó, que estaria amortitzat en menys de 10 anys».

Davant aquesta aposta del PP per la contaminació i el carbó, Borràs ha explicat que el Pla de Transició Energètica del Govern preveu «solucions progressives i no traumàtiques, amb una proposta que equilibra el cost amb la despesa, evita la sobrecàrrega elèctrica i planifica el futur, perquè el 2050 arribarà aviat i hem de complir els compromisos que Espanya ha adquirit internacionalment».

Per això, els socialistes reiteren la seva aposta per tancar progressivament Es Murterar, canviar del fueloil al gas a la central de Maó, i que la despesa d'ambdós procediments sigui assumida pel Govern d'Espanya.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube