Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE qualifica de «farsa» la rebaixa fiscal de Company perquè «no és seriosa, està basada en dades irreals i és impossible de fer»

Vicenç Thomàs 11-12-17Quan manca poc més d'una setmana per l'aprovació dels pressuposts pel 2018, els tercers de la legislatura, el Grup Parlamentari Socialista ha aprofitat per desmuntar amb xifres la rebaixa fiscal de més de 100 milions d'euros proposada per Biel Company i que el diputat socialista Vicenç Thomàs ha qualificat de «farsa amb la qual el PP intenta fer trampes».

Una rebaixa detallada a través de les esmenes parcials del PP als pressuposts, segons les quals «Company proposa retirar 132 milions d'euros per deixar a 0 la partida dels interessos del deute». Davant això, el diputat socialista ha criticat que «no sabem si el PP té el permís de Montoro per deixar de pagar el deute, tenint en compte que és una obligació assumir les amortitzacions i interessos de préstecs d'anteriors governs».

Un altre dels aspectes que crida l'atenció de les esmenes del PP, tal com ha explicat Thomàs, és que proposa «buidar de contingut polític la conselleria de cultura, amb la qual cosa queda clar quin és el compromís del PP amb la cultura de les nostres illes».

A més a més, Thomàs també ha denunciat que a través de distintes esmenes, el PP de Company «vol eliminar 27 milions d'euros inventats de la Direcció General de Comunicació, quan és un departament que només compta amb 4 milions d'euros de pressupost».

Una sèrie d'iniciatives que pels socialistes «no són serioses, estan basades en dades irreals i moltes d'elles són impossibles, a part que entren en flagrant contradicció amb el que va fer el Govern de Bauzá i Company la passada legislatura».

Per tot això, Thomàs ha demanat al PP que expliqui públicament a la ciutadania «quines escoles volen deixar de fer, quins centres de salut hem de deixar de construir o quins serveis socials hem de deixar de prestar, perquè aquesta és la contraprestació de la rebaixa fiscal que projecta el PP».

Finalment, el diputat socialista ha lamentat que «el PP sempre propugna baixades d'imposts en període electoral per augmentar-los quan governa», un fet greu tenint en compte que «seguim sense proposta per un nou model de finançament i una regla de despesa del ministre Montoro que fa que els ajuntaments no puguin invertir el seu superàvit en solucions per als problemes de la ciutadania».

Salut laboral als aeroports

D'altra banda, Thomàs ha avançat que el ple del Parlament debatrà una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per millorar la salut i la seguretat dels treballadors dels aeroports de les illes.

Segons el socialista, «tots deim que duim anys bons en turisme, que haurien d'haver suposat una millora notable de les condicions laborals dels treballadors dels aeroports i millors salaris, qüestions que encara no s'han produït en molts casos».

De fet, els treballadors i treballadores de l'aeroport «encara pateixen condicions laborals precàries, plantilles insuficients, manques de seguretat i casos d'abús o mal ús de les subcontractacions».

Per això, el Grup Parlamentari Socialista es fa ressò de les demandes d'aquests treballadors, i demanarà a Foment i a AENA que compleixi amb la legalitat vigent en matèria de seguretat i salut laboral.

A més a més, la iniciativa socialista també demana que es faciliti la conciliació entre la vida familiar i laboral, que es doni resposta a les demandes dels delegats sindicals en matèria de prevenció de riscs laborals, que es facin estudis per esbrinar si aquest tipus d'ocupació comporta determinades malalties i que s'estableixi un procés de diàleg amb totes les parts per consensuar i garantir mesures que afavoreixin la salut i la seguretat laboral.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube