Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "Els Acords pel Canvi funcionen i estam demostrant que governam des de l'estabilitat i l'eficàcia amb un projecte de present i de futur"

Jornades Parlamentàries Gener 2018El Grup Parlamentari Socialista ha celebrat les Jornades Parlamentàries per definir el full de ruta de cara al nou període de sessions parlamentari, que segons la presidenta del Govern, Francina Armengol, "serà clau pels interessos de la nostra comunitat".

Armengol ha defensat que "els Acords pel Canvi funcionen i estam demostrant que governam des del rigor, l'eficàcia i amb un projecte de present i de futur, amb polítiques que ens avancen al futur i que són referència a nivell estatal".

Tot això, segons la presidenta i secretària general del PSIB-PSOE, permet a la comunitat autònoma "créixer per damunt de la mitjana estatal i començar a redistribuir la riquesa, a través de l'acord entre empresaris i sindicats per augmentar els salaris un 17% en quatre anys als 140.000 treballadors i treballadores del sector de l'hoteleria", la qual cosa "és un exemple d'augment salarial que hem de seguir reivindicant i impulsant".

Pel nou període de sessions, Armengol ha destacat tres iniciatives legislatives que són mostra que "governam pensant en el present però també en el futur, perquè la nostra iniciativa política està destinada a dibuixar quines illes volem per a les properes generacions i un model de societat molt més justa, solidària, sostenible i amb més capacitat redistributiva".

En aquest sentit es prioritzarà la primera Llei d'Habitatge, amb la qual es volen suplir els problemes d'accés a l'habitatge que pateixen molts ciutadans de les Illes Balears i que permetrà "equilibrar la dificultat de tenir un habitatge digne amb l'existència de grans tenidors amb habitatges buits i que ens poden ajudar a garantir el dret constitucional a un habitatge digne".

D'altra banda, la presidenta ha destacat la Llei de Residus, amb la qual "apostam per un model de gestió sostenible dels residus que ens situarà com a referència estatal i que ens permetrà presentar-nos al món com a illes sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Finalment, la Llei del Canvi Climàtic "ens ha d'ajudar a eliminar les energies fòssils i avançar cap a energies netes, per la qual cosa batallarem amb l'Estat perquè ens permeti desenvolupar el Pla de Transició Energètica".

A més a més, els socialistes han fet una diagnosi d'estabilitat del Govern a Balears que es contraposa a la del Govern d'Espanya amb el PP, que "té paralitzat el Congrés, el Govern d'Espanya i que a dia d'avui és incapaç de presentar els Pressuposts Generals pel 2018, perquè no saben dialogar amb ningú", ha criticat Armengol.

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, qui denunciat que "Rajoy ni hi és ni se l'espera, ja que encara no tenim el nou sistema de finançament al qual es va comprometre fa un any i tampoc ha presentat els pressuposts". En aquest sentit, el portaveu socialista ha avançat que "des del Parlament seguirem reclamant els 67,3 milions d'euros que Montoro ens ha furtat per la seva incapacitat d'aprovar els comptes per enguany".

Una altra de les iniciatives polítiques que impulsaran els socialistes al Parlament, segons ha anunciat Alcover, és la reforma del sistema de pensions per tal que "sigui viable i estiguin garantides les prestacions del futur, després que el PP hagi exhaurit el Fons de Reserva i hagi trencat unilateralment el Pacte de Toledo".

Finalment, el Grup Parlamentari Socialista també registrarà una Proposició No de Llei per instar al Govern d'Espanya a actuar contra la bretxa salarial entre homes i dones, perquè "ara sí toca combatre aquesta situació i consideram intolerable que Rajoy no vulgui entrar en aquest tema".

En definitiva, Alcover ha conclòs que "és indiscutible que estam complint els Acords pel Canvi, amb un pacte que funciona i que millora la societat, per la qual cosa estam millor que amb el PP". Precisament, el portaveu socialista ha remarcat que "el PP està més preocupat de veure si suma i amb qui a les properes eleccions que de cercar solucions als problemes de la ciutadania".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube