Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE destaca que la bona gestió econòmica del Govern "permetrà començar a reduir el deute en 180 milions d'euros"

Vicenç Thomàs 19-03-18El Grup Parlamentari Socialista ha destacat la bona gestió econòmica del Govern del Canvi, ja que "Balears tanca el 2017 amb un bon equilibri pressupostari, amb un superàvit del 0,25%, complint amb totes les regles fiscals com són el dèficit, el deute i la regla de despesa i amb el pagament a proveïdors a 18 dies".

Així ho ha destacat el diputat socialista Vicenç Thomàs, qui ha celebrat que aquestes dades "permetran una reducció del deute de 180 milions d'euros, la qual cosa lliura càrrega financera i permet augmentar la despesa social, que en aquests tres anys ja ha pujat un 20%".

Tot això mostra, pel diputat socialista, que "el Govern fa tot el contrari del que feia el PP, amb una Renda Social de la qual ja es beneficien 11.000 persones, amb més professors i professionals sanitaris, amb el nou conveni d'hoteleria, retorn de drets, lleis d'igualtat i de fosses o l'Impost del Turisme Sostenible".

Però la setmana també comença, tal com ha exposat Thomàs, amb el renou per les manifestacions per unes pensions dignes, un clam pel qual "el PP continua sense saber que fer ni que dir". En aquest sentit, el diputat socialista ha volgut recordar que en 7 anys de Govern socialista a l'Estat, les pensions mínimes van augmentar més de 200 euros, passant de 531€ a 756, mentre que en 7 anys de Rajoy "només han augmentat 30 euros".

Per solucionar això, Thomàs ha demanat al PP "voluntat política", ja que cal una reforma per garantir la sostenibilitat de les pensions. Un repte sobre el qual el Partit Socialista ja ha posat damunt la taula una proposta, com és el nou impost a la banca i les transaccions financeres perquè "si durant un temps la ciutadania ha rescatat a la banca, ara aquesta pot ajudar a omplir el Fons de Reserva de les pensions, que estava en 66.000 milions d'euros i que el PP ha deixat en 8.000 milions".

Ja pel que fa al ple del Parlament de demà, Thomàs ha criticat que Company "s'ha torbat un any a formular una pregunta de control a la presidenta del Govern, no saben si per voluntat pròpia o perquè es veu forçat per uns mals pronòstics demoscòpics i per una carrera amb Ciutadans per controlar l'espai de la dreta".

Llei de Família

El Grup Parlamentari Socialista també ha anunciat el seu vot en contra a la presa en consideració de la Llei de Família del PP, ja que "el Govern fa aprovar divendres el projecte de Llei de Famílies, una normativa progressista que reconeix que avui en dia hi ha diversitat de famílies, no només un tipus, i que aquestes són alguna cosa més que la maternitat", ha explicat Thomàs.

La nova normativa que planteja el Govern reconeix la diversitat, equipara famílies monoparentals a nombroses i genera drets que no existien, com el fet de donar una pensió als fills de dones assassinades per violència masclista o en el cas que una mare tengui una discapacitat superior al 33% causada també per la violència masclista.

Per contra, la normativa que planteja el PP, segons Thomàs, "supura conservadorisme i vol recuperar la Llei de Protecció a la Maternitat, que entre d'altres coses, només reconeixia la família tradicional i negava drets sexuals i reproductius a les dones".

Finalment, el diputat socialista ha conclòs que "no pot defensar a les famílies qui més retallades ha fet sobre l'Estat del Benestar".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube