Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE manifesta la seva "perplexitat" davant el conformisme del PP "amb uns PGE que no inclouen el descompte de resident del 75%"

Andreu Alcover i Jaume Garau 30-04-18El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha manifestat "la nostra absoluta perplexitat davant el conformisme del PP amb els Pressuposts Generals de l'Estat", ja que no han presentat cap esmena per millorar la inversió que fan a Balears i "a dia d'avui ni tan sols hem trobat l'esmena on insten a posar el descompte de resident al 75%", per la qual cosa "no sabem si és que volen votar a favor de la nostra esmena que sí fa aquesta demanda".

De fet, Alcover ha recordat que els PGE "ens tornen a deixar a la cua d'inversió, ens deixen sense inversions estatutàries, sense inversió en infraestructures terrestres i ferroviàries, no contemplen el REB, ni el Fons d'Insularitat i baixen la inversió en polítiques socials, però el PP de Balears diu que són uns bons pressuposts".

A més a més, Alcover també ha recordat a la Ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, present avui a Eivissa, que els PGE tampoc compleixen amb els 200 milions d'euros compromesos en el Pacte Estatal Contra la Violència Masclista, per la qual cosa "quan la Ministra diu que l'Estat ha complert els seus compromisos no és cert, manquen 120 milions d'euros".

Davant aquesta situació, Alcover ha insistit en què "el PP tendrà l'opció de votar a favor de les nostres esmenes als PGE que milloren la inversió per les illes en 630 milions d'euros pel descompte de resident al 75%, inversions terrestres i ferroviàries, infraestructures turístiques, inversions per afavorir la transició energètica, per permetre que el Govern pugui reinvertir el superàvit i per garantir que la sanitat torni a ser universal.

En aquest sentit, Alcover també ha replicat a la Ministra de Sanitat, quan ha dit que el tema de la llengua perjudica el pacient, assegurant que "el que perjudica els pacients és eliminar la sanitat universal i impugnar la carrera professional de tot el personal sanitari públic de Balears".

Pel que fa a la reactivació de les prospeccions, Alcover ha denunciat que "el PP disfressa de projecte científic uns sondejos que fan servir les mateixes eines per cercar petroli que per cercar sal, això és el que ens preocupa i molt". Per això, els socialistes han iniciat una ofensiva institucional al Congrés, Senat i Parlament per instar al Govern d'Espanya a aturar aquestes prospeccions i per declarar la Mediterrània zona lliure de prospeccions.

Finalment, el portaveu parlamentari socialista ha volgut fer una crida a la participació massiva a la manifestació de demà pel Dia del Treballador, ja que "ens queda molt per reclamar i reivindicar com la igualtat salarial, unes condicions laborals dignes, majors salaris, pensions dignes, millor redistribució de la riquesa i millors condicions laborals per als treballadors públics, després que el PP hagi aconseguit eliminar la carrera professional als funcionaris de Cort i ara també als del Consell de Mallorca".

Llei del Tercer Sector

El ple del Parlament prendrà en consideració dimecres la Llei del Tercer Sector, signada per tots els grups parlamentaris i amb un ampli consens amb les entitats que ajuden als més vulnerables.

Tal com ha explicat el diputat Jaume Garau, la normativa vol "reconèixer la importància de la feina, tradició i trajectòria de les entitats del tercer sector de Balears", tenint en compte que aquesta legislació afectarà "a unes 70 entitats que defensen a tots els col·lectius socials vulnerables, les quals atenen a més de 100.000 usuaris a l'any, amb més de 3.500 professionals i 6.000 voluntaris".

En concret, la llei reconeixerà aquestes entitats com a tals sense afany de lucre, democràtiques, transparents i defensores dels seus col·lectius, a més de reconèixer-les i censar-les amb un estatus rellevant i preferent per totes les administracions públiques.

A més a més, Garau ha explicat que la llei defineix les possibilitats de col·laboració en el sistema balear de serveis socials i preveu potenciar una estratègia de promoció del tercer sector social.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube