Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE espera recuperar la unanimitat contra les prospeccions rompuda per PP i Ciutadans

Andreu Alcover i MJCamps 26-06-18El Parlament celebrarà demà una sèrie de plenaris extraordinaris amb els quals "volem seguir fent feina per millorar la societat i continuar complint els Acords pel Canvi". Així ho ha avançat el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, qui ha destacat la Llei Antiprospeccions com una de les normatives més destacades que es prendran en consideració demà.

En aquest sentit, Alcover espera que el ple de demà serveixi per "recuperar la unanimitat perduda per rebutjar les prospeccions a la Mediterrània", ara que "la tramitació d'aquesta llei al Congrés sembla que serà més senzilla perquè Pedro Sánchez ja va anunciar que aixecaria tots els vets interposats per PP i Ciutadans a les lleis que arribaven des dels Parlaments autonòmics", com és el cas de la Llei Antiprospeccions.

En aquesta ocasió, es torna a presentar la mateixa llei que es va aprovar en el seu dia per unanimitat al Parlament de les Illes Balears, "però que va ser boicotejada per PP i Ciutadans", un fet que els socialistes considera que amb el nou Govern no es tornarà a produir "amb el gir de 180 graus del Ministeri de Transició Ecològica".

D'altra banda, Alcover ha explicat que també es prendrà en consideració la llei per incorporar un nou senador per l'illa de Formentera, a proposta del PSIB-PSOE i de Gent per Formentera. Tal com ha explicat Alcover, "aquesta és l'única illa que no té senador propi, quan es dóna el cas que l'illa d'El Hierro té manco habitants però sí compta amb representació pròpia al Senat".

Per això, els socialistes proposen corregir aquesta situació incorporant un nou senador que permetrà "incrementar el pes institucional de Balears a l'entramat de l'Estat, en la cambra territorial com és el Senat".

D'altra banda, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, María José Camps, ha estrenat la seva nova responsabilitat explicant l'eliminació dels aforaments per diputats i Govern a través d'una reforma de l'Estatut d'Autonomia, la qual cosa també es debatrà al ple de demà.

Camps ha recordat que es tracta d'una iniciativa "inclosa en els Acords pel Canvi i signada pels 59 diputats i diputades de la cambra", la qual cosa suposa "una important primera passa perquè es pugui acabar aprovant definitivament al Congrés dels Diputats".

Per la portaveu adjunta, l'eliminació dels aforaments suposa "actuar en conseqüència amb el nou temps que vivim, amb una societat que demanda major transparència i regeneració democràtica", tot plegat després "d'anys de corrupció que la societat ja no aguanta més, sobretot després d'una sentència com la del Cas Gürtel que condemna per primera vegada a un partit per corrupció".

Finalment, Camps ha recordat que no és la primera vegada que s'eliminen privilegis, ja que "aquesta legislatura ja hem eliminat el nivell 33 per adaptar-nos als nous temps", per la qual cosa s'ha compromès a "seguir actualitzant l'exercici de la política al segle XXI en consonància al que reclama de forma justa la ciutadania".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube