Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE es marca com a objectiu revalidar la majoria d'esquerres "per continuar millorant la qualitat de vida de la ciutadania de Balears"

Jornades Parlamentàries setembre 2018El PSIB-PSOE ha celebrat les jornades parlamentàries prèvies a l'inici del nou període de sessions al Parlament, el darrer complet de la legislatura, per definir l'estratègia de cara al curs polític que comença.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha assegurat que l'objectiu dels socialistes marcat en aquesta jornada de feina és "seguir governant per blindar l'Estat del Benestar i millorar la qualitat de vida de la gent de Balears". Una fita que, segons el portaveu socialista, és compartida per la resta de socis de pacte.

Si feim la vista enrere, Alcover ha defensat que "ara es viu millor que el 2015 a Balears, tenint en compte que hem complit la gran majoria dels Acords Pel Canvi i que hem recuperat la pau social, recuperat serveis públics, retornat drets i n'hem creat de nous, tot i que queda molt per fer".

Una tasca que s'intensificarà els pròxims mesos des del Parlament, principalment amb el debat dels pressuposts pel 2019 i el Debat de Política General. Per això, el portaveu socialista ha aprofitat per demanar al PP "que deixi de fer demagògia amb el clàssic preelectoral d'abaixar els imposts, és una pel·lícula que ja hem vist i a la qual no volem tornar, perquè sabem que ens tornen a l'època de les retallades i les mentides que vam viure no fa molt amb els governs de dretes".

A més a més, Alcover ha recordat que "Company encara no ha concretat en cap dels pressuposts aprovats de quina partida s'han de baixar les despeses per poder reduir els imposts". A més a més, el socialista ha volgut deixar clar que "la ciutadania tendrà més doblers a les butxaques amb l'augment salarial aconseguit dins el conveni d'hoteleria que amb la baixada d'imposts que proposa el PP"; per la qual cosa els ha demanat que "deixin el discurs de la confrontació i de posar pals a les rodes".

Finalment, Alcover ha destacat que dins "l'agenda ambiciosa" dels socialistes també s'inclou l'oportunitat de tenir un govern socialista a Madrid, ja que "ara el Govern d'Espanya ens visita, ens escolta i es preocupa pels problemes que té Balears". Una bona sintonia entre ambdós executius que ja s'ha traduït en fets, com el compromís de signar el conveni ferroviari a finals d'any".

Ara bé, el portaveu socialista ha avançat que "mantenim l'objectiu de tancar un Règim Especial que compensi els efectes de la insularitat, sobre el qual l'Estat ja ha manifestat la seva voluntat de dur-lo a terme, i el compromís de continuar amb les reivindicacions d'allò que és just per la nostra comunitat autònoma, com la millora del finançament".

Nou període de sessions

Per part seva, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, María José Camps, ha defensat que "tenim un pacte fort, estable i que funciona que ja ha aprovat 45 lleis des del diàleg i el consens", un nombre molt elevat tenint en compte que l'anterior legislatura el PP en va aprovar 50 tenint una majoria absoluta que feia que no tenguessin necessitat de pactar res amb ningú.

Un pacte que ha aprovat tres pressuposts i que ja està treballant en l'elaboració dels comptes públics pel 2019, la qual cosa serà la llei més important que es tramitarà en el període de sessions que comença, a més del Debat de Política General, que també tendrà lloc aquest trimestre.

Però en el nou curs polític també es tramitaran altres lleis, tal com ha explicat la portaveu adjunta, com és la del Canvi Climàtic, que segons la socialista "és pionera, una referència a nivell europeu i una eina realista que proposa solucions a un dels majors reptes que tenim com a societat".

Altres iniciatives legislatives que s'impulsaran seran la Llei d'Acció Concertada, sobre la qual Camps ha apuntat que "és un altre exemple d'iniciativa dialogada i parlada amb el sector i que facilitarà la concertació de serveis socials amb entitats del tercer sector,

Finalment, Camps també ha destacat la Proposició de Llei per aconseguir la gratuïtat dels pàrquings de Ca'n Misses i Son Espases, que a la fi es podrà tramitar després del vet de Ciutadans.

Amb això, la portaveu adjunta ha conclòs que des del Grup Parlamentari Socialista "continuarem treballant amb intensitat perquè això no s'ha acabat".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube