Imprimeix
PDF

Aprovada la iniciativa socialista que proposa que els vehicles de lloguer que circulen per Balears tributin a la nostra comunitat autònoma

Andreu Alcover 06-11-18El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per tal que els vehicles de lloguer que circulen per les nostres illes tributin a la nostra comunitat autònoma.

Tal com ha explicat el portaveu, Andreu Alcover, "és de sentit comú que l'impost de circulació dels vehicles sigui abonat a on realment circulen per les conseqüències que aquesta circulació suposa, com els renous o la contaminació".

Alcover ha recalcat la necessitat que l'Estat faci una modificació normativa en aquest sentit, ja que "hi ha municipis que s'han tornat autèntics paradisos fiscals, fins al punt que alguns han arribat a tenir fins a 40 0 50 vegades més cotxes que habitants", un fet que "és injust i sol perjudicar a Balears, ja que el 2017 van arribar a la comunitat autònoma 100.000 cotxes de lloguer que pagaven els seus imposts a la península".

Per això, els socialistes han reclamat a l'Estat una modificació normativa en el marc de la futura reforma del sistema de finançament local, per tal que els vehicles que circulen a les illes tributin també a les illes, tenint clar que "amb aquesta petició ens referim majoritàriament als vehicles de lloguer però no en exclusiva, ja que n'hi ha d'altres implicats".

De fet, el portaveu socialista ha recordat que la Comissió d'Experts que prepara la reforma del finançament local considera que és convenient que el tribut de la circulació dels vehicles correspongui a l'Ajuntament del domicili fiscal del contribuent.

En qualsevol cas, l'objectiu de la iniciativa socialista aprovada per unanimitat al Parlament, tal com ha explicat Alcover, és "millorar la justícia tributària i els recursos dels municipis de Balears".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube