Imprimeix
PDF

El Ple del Parlament tomba la proposta de reforma fiscal del Partit Popular

181127 Alcover_pleAlcover ha acusat els populars de fer demagògia amb una proposta que "diu allò que la gent vol sentir, però no s'aguanta per enlloc."

El Ple del Parlament ha rebutjat avui la presa en consideració de la Proposició de llei de reforma fiscal presentada pel Partit Popular, que el Portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha criticat d'"electoralista, demagògica i poc seriosa".

"El Partit Popular sempre diu allò que la gent vol sentir, encara que vagi en contra dels seus principis", ha asseverat el Portaveu socialista, que ha assegurat que "tothom vol sentir xerrar d'abaixar imposts, però la proposta del PP no s'aguanta per enlloc". Alcover ha afirmat que, en canvi, la "bona gestió" del Govern sí que ha permès "una millora a les butxaques dels ciutadans i les ciutadanes de Balears", ja que "entre les pujades de sou als funcionaris i els convenis col·lectius que hem impulsat, hem incrementat entre un 15 i un 20% els sous de molts treballadors i treballadores de les Illes".

El Portaveu dels socialistes ha retret als populars que "no és coherent presentar aquesta proposició de llei mentre s'estan debatent als pressuposts", i ha criticat que "a les esmenes que fan als pressuposts, no indiquen quines partides de despesa retallarien per compensar els 350 milions d'euros que la comunitat deixaria de rebre amb aquesta baixada d'imposts".

"A l'exposició de motius de la proposició de llei de reforma fiscal afirmen que patim un estancament del turisme, quan aquest setembre hem augmentat tant el nombre de turistes com la despesa per turista gràcies a la bona gestió d'aquest Govern", ha afirmat el portaveu del Grup socialista, que ha assegurat que els populars "sempre arriben tard", ja que "ara, per fi, reconeixen que l'impost de turisme sostenible és beneficiós, quan en el seu moment hi van presentar una esmena a la totalitat".

Alcover ha assegurat que en aquests tres anys de gestió del Govern del Canvi, "hem experimentat el major creixement de la història i hem millorat tots els indicadors econòmics, i fruit de la bona gestió del Govern ara podem tornar a accedir als mercats financers, al contrari que el darrer govern del PP".

"La diferència entre vostès i nosaltres -ha afegit el socialista, referint-se als populars- és que nosaltres hem executat tot allò que havíem promès als programes electorals, mentre que vostès fan sistemàticament el contrari, i ha assegurat que els populars "insulten la intel·ligència de la ciutadania en fer propostes demagògiques i oportunistes com aquesta llei de reforma fiscal".

Modificació de la Llei d'ordenació del comerç minorista
En un altre punt de la sessió, el Ple del Parlament ha aprovat la proposta per canviar la llei que regula la temporada de rebaixes, amb el vot favorable del Grup Parlamentari Socialista. El diputat del PSIB-PSOE Enric Casanova ha defensat que amb la modificació d'aquesta llei "es protegeix el petit comerç, el que fa barri i cohesiona la ciutat, i també es protegeix el consumidor, que pot planificar millor el consum si coneix per endavant quins seran els períodes de rebaixes". Ara, aquesta iniciativa haurà de rebre el vistiplau del Congrés dels Diputats. En aquest sentit, Casanova ha instat Ciutadans, que hi ha votat en contra, i el Partit Popular, a "permetre aquesta tramitació a la mesa del Congrés i lluitar perquè la iniciativa s'aprovi al Congrés dels Diputats".

Bestretes
El Ple ha debatut també la moció sobre les bestretes dels Consells Insulars presentada pel Partit Popular, que s'ha aprovat parcialment amb el vot favorable dels socialistes a dos dels punts que "van en la línia de les actuacions que han duit a terme fins ara el Govern i els Consells Insulars", segons ha defensat el portaveu socialista. Alcover ha criticat l'"oportunisme" de la posició del PP pel que fa a les bestretes, a qui ha retret que "no solucionessin el problema de les bestretes quan van governar", i ha remarcat que "el Govern i els Consells ja han arribat a un acord sobre el calendari i l'import de les liquidacions".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube