Imprimeix
PDF

Maria José Camps: "ens demanam si el PP de Casado serà el que deixi entrar l'extrema dreta a les institucions"

Camps PreviaPle copiaEls socialistes reclamen a Company que expliqui si està d'acord amb tornar les competències d'educació a l'estat, com va defensar la seva número dos, Marga Prohens.

La Portaveu Adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Maria José Camps, ha valorat avui una actualitat política marcada pels resultats de les eleccions andaluses. "S'obre un escenari complex marcat per la brutal irrupció de l'extrema dreta" ha valorat Camps, que ha destacat que ara és l'hora que els partits i governs d'esquerra "es quadrin per defensar els valors progressistes i constitucionals".

Camps ha demanat "responsabilitat" al PP, demanant-se si serà el PP de Casado "el que permeti l'entrada de VOX a les institucions", i ha recordat que a Europa "ha sigut la mateixa dreta la que ha frenat la ultradreta". La Portaveu s'ha mostrat preocupada per l'actitud d'alguns dirigents del PP com Casado, Company i Prohens ahir, "donant per fet un pacte amb VOX", que proposa mesures "tan preocupants" com la derogació de les autonomies, de la llei LGTBI o de la llei integral contra la Violència de Gènere. "El que demostraria això és que el PP és capaç de qualsevol cosa per governar o, si mes no, per impedir que governi el PSOE", ha lamentat Camps.

Centralització de competències

Camps també ha demanat que Biel Company expliqui la seva postura sobre retornar les competències d'educació al govern Central, com va defensar la setmana passada la seva número dos, Marga Prohens.

"Volem que Company miri la ciutadania de cara i sigui si està d'acord amb perpetrar aquesta traïció històrica cap a Balears", ha asseverat, recordant que l'anterior legislatura, el PP de Bauzà i Company "va crispar com mai la comunitat educativa", i valorant "els esforços d'aquest govern per tancar les ferides i tornar la normalitat a les aules", així com la seva "aposta decidida" per l'ensenyament amb mesures com "els milions d'euros invertits per millorar infraestructures educatives, la major convocatòria d'oposicions dels darrers 10 anys, la baixada de taxes universitàries o les passes que es prenen amb els propers pressuposts per universalitzar l'educació de 0 a 3 anys".

Pressuposts

Pel que fa als Pressuposts, Camps ha afirmat que no entén l'"abracadabra" que fan els populars amb els pressuposts, i ha lamentat que el PP "encara no hagi donat una explicació raonable sobre quines partides de despesa pensen retallar per compensar la baixada d'imposts que demanen". "Si bé elaborar pressuposts és una matèria complexa, el principi que hi ha al darrere té una lògica molt senzilla: tants n'entren, tants en surten" ha afirmat, assegurant que "deixar de tornar 20 milions d'euros de deute, per exemple, no és una opció vàlida", i ha criticat que "ni ells mateixos es creuen la seva proposta", que ha qualificat d'"electoralista i poc seriosa".

"El que tenim molt clar nosaltres, és que no pensam renunciar a invertir 1.000 milions d'euros en educació, o 3.000 milions d'euros a polítiques socials, o a eliminar els copagaments, o augmentar el 136% del pressupost per a polítiques publiques d'habitatge", ha assegurat.

Repassant el plenari de demà, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista ha destacat la presentació d'una PNL juntament amb la resta de grups per donar suport als familiars de persones desaparegudes. Camps ha afirmat que l'objectiu de la PNL és "pal·liar les mancances institucionals i mantenir viva la causa, tan justa, de les famílies de les persones que romanen desaparegudes", i ha destacat un seguit de mesures que proposa la iniciativa, com ara instar el Govern Balear a crear una secció específica de Persones Desaparegudes dintre de l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte i a garantir el dret a l'assistència psicològica de les famílies de persones desaparegudes.

"També proposam instar el Govern Espanyol a intercedir internacionalment per garantir el compliment de sentències judicials en casos de sostraccions de menors, com és el cas del segrest parental a Polònia de na Olivia Encinas, filla del ciutadà mallorquí Alberto Encinas", ha remarcat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube