Imprimeix
PDF

Aprovada la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, "el cavall de força de l'energia social nova i neta que ens garantirà un futur sostenible"

Llei Canvi ClimàticEl ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, la qual segons el diputat socialista Damià Borràs, "tanca un cercle que serà la contrasenya del futur de les Illes Balears", ja que s'uneix a altres normatives aprovades com l'ampliació del Parc Natural d'Es Trenc, el Parc Nacional de Cabrera, la Llei de Sostenibilitat de Formentera i la Llei de Residus.

Borràs ha definit la llei com "el cavall de força de l'energia social nova i neta que ens garantirà un pervindré sostenible", davant "la retòrica fòssil de PP i Ciutadans".

En aquest sentit, el diputat socialista ha acusat la dreta de "no voler l'Institut Balear de l'Energia, ni instruments de gestió ni definició del model de producció, ni cap eina que amenaci la concentració de la generació i distribució de l'energia", perquè "cerquen postergar el canvi de model".

De fet, Borràs ha advertit que "si féssim cas a les esmenes de PP i Ciutadans, convertiríem la Llei de Canvi Climàtic en un manual de bones pràctiques, en una cortina de fum de formatjada".

Per Borràs, s'ha aprovat una llei "assenyada, que calibra els efectes, mesura els terminis i harmonitza els ritmes a les possibilitats de la nostra societat, d'acord amb els acords de París i coherent amb el Reglament d'Acció Climàtica de la Unió Europea".

Pel que fa als vehicles dièsel, Borràs ha recordat que "qui en compri un avui el podrà conduir més de 31 anys, mentre que el de benzina es podrà comprar fins el 2035". Ara bé, "el 2050 conduir vehicles amb emissions contaminants s'haurà acabat per a tothom, dièsel o no, i arreu d'Europa, no només a Balears".

Borràs tampoc ha volgut passar per alt la carta enviada per la Comissió del Mercat i de la Competència al Parlament, sobre la qual ha insistit en el fet que "al seu president sembla que li agrada tota la llei excepte la disposició addicional tercera, però les nostres lleis no estan sotmeses a informe previ d'aquesta Comissió, la qual pot opinar però no és preceptiu ni necessari, i si ho fa, ha de ser quan toca i no a misses dites".

A això, ha afegit que "la comissió no pot impugnar normes amb rang de llei i ha d'actuar a través d'acords i resolucions del seu Consell, cosa que no ha fet".

Finalment, Borràs ha conclòs que "amb la Llei de Canvi Climàtic els fumerals deixaran de fumejar per sempre més, el sol ens farà encara més profit quan surti cada dia i amb el vent es generarà l'energia que mourà els motors del progrés i del benestar cap al futur".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube