Imprimeix
PDF

Andreu Alcover: "Sembla que Company està preparant el terreny per no donar suport al REB, la qual cosa seria una gran traïció a Balears"

Andreu Alcover i Vicenç Thomàs 25-02-19El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha alertat que "sembla que Biel Company està preparant el terreny per no donar suport al nou Règim Especial, la qual cosa seria un error gravíssim i una gran traïció a Balears".

Alcover ha recordat que "Company va dir en seu parlamentària que donaria suport al REB", tenint en compte que "hem aconseguit un document amb les quatre potes que es reclamaven des de Balears i amb dotacions pressupostàries concretes, com són el transport de persones i mercaderies, el pacte fiscal, el fons d'insularitat i la part energètica". És per això que el portaveu parlamentari socialista considera que "sembla que Company no s'hagi llegit el REB".

El portaveu socialista ha insistit en què "no s'entendria que el PP no donés suport a un REB que millora amb escreix el que teníem", ja que "el del PP de 2015 només tenia la part fiscal, que s'ha millorat amb l'actual, i el de Rajoy i Company de 2018 és com el màster de Casado, només hem vist les portades però ningú ha vist el contingut, per la qual cosa és inexistent".

Per Alcover, s'ha aconseguit un bon REB i suposa "un èxit col·lectiu de tota la societat de Balears, una reivindicació històrica que s'ha vist plasmada per primera vegada per escrit i que ajudarà a millorar la qualitat de vida de la ciutadania i la competitivitat de les empreses de les illes".

Per això, el portaveu socialista considera que el problema del PP és que "ha tengut un atac de banyes com mai perquè han estat dos governs socialistes els que han aprovat una reivindicació històrica per a les nostres illes".

En qualsevol cas, Alcover ha celebrat que "el REB ja no és una utopia sinó una realitat i el que és clar és que, si els socialistes seguim governant a Espanya, l'1 de gener del 2020 entrarà en vigor la part fiscal del REB tal com estava previst".

Pel que fa al ple del Parlament, Vicenç Thomàs ha destacat l'aprovació inicial de la reforma del reglament de la cambra autonòmica, que arriba "amb el consens de tots els grups polítics que hi estan representats".

Una reforma que el diputat socialista ha qualificat de "bona i necessària en un moment en el qual la societat demana major participació, a més de la necessitat d'emprendre un procés de modernització i actualització".

En concret, la proposta inclou la redefinició de la figura del diputat no adscrit, propostes amb drets i deures dels diputats des de qui pot fer preguntes amb resposta oral al plenari, passant per la modificació del Debat de Política General o les comissions d'investigació.

Per dinamitzar el Parlament també es fan propostes de modificació de comissions, compareixences, procediment de lectura única o proposicions no de llei, mentre que també s'aposta per la modernització amb la incorporació de noves tecnologies com el vot telemàtic, les videoconferències o la retransmissió online de les sessions.

Finalment, Thomàs també ha destacat els aspectes que milloren la transparència a la cambra, com la presentació de declaracions de béns i patrimoni o l'IRPF o la publicació de les activitats dels membres del Parlament.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube