Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE es compromet a continuar convertint en polítiques efectives el clam expressat per la societat el 8 de març

Andreu Alcover 11-03-19El Grup Parlamentari Socialista ha valorat de forma molt positiva la reacció de la societat durant el 8 de març, Dia de la Dona, on va quedar clar que "el clam per la igualtat és absolutament majoritari", ha explicat el portaveu parlamentari, Andreu Alcover.

Un clam que va reunir més de 20.000 persones a Palma i moltes més a Menorca, Eivissa i Formentera, la qual cosa "ens demostra que no podem fer una passa enrere en el camí iniciat i que qualsevol amenaça cap als drets conquerits suposarà un retrocés que no ens podem permetre", ha advertit el portaveu socialista.

De fet, Alcover ha condemnat i lamentat l'assassinat de tres dones aquest cap de setmana per violència masclista, un fet que "ens reafirma que la societat encara ha d'avançar molt".

És per això que Alcover ha reafirmat el compromís del Partit Socialista amb la igualtat real entre homes i dones i "en traslladar en polítiques concretes el clam de la societat, com ja hem fet amb el Pacte d'Estat contra les violències masclistes, la llei d'igualtat o combatent la precarietat laboral, entre altres mesures".

Tot plegat, en un context en el qual l'extrema dreta ha aprofitat per emetre notícies falses en relació a una denúncia per agressió a tres joves per part de dones feministes a Son Servera que no és certa, o amb un representant de Vox d'Alcúdia justificant la violència masclista, per la qual cosa "no entenem com hi ha partits que donen cobertura a aquest tipus d'actes".

A més a més, Alcover també ha criticat l'absència del PP a la manifestació unitària pel Dia de la Dona, denunciant que "el PP flirteja amb l'extrema dreta i el fet de no anar a la manifestació és una demostració més de que comparteixen els seus postulats".

En aquest sentit, el portaveu socialista ha manifestat que "encara no hem sentit cap argument de pes que justifiqui que el PP no es sumés a un moviment social d'aquesta magnitud", i ha considerat un error "anar a Colon a ballar pasdobles amb l'extrema dreta i desmarcar-se de la manifestació del 8 de març".

Per això, Alcover ha insistit una vegada més en què "el PP torna a fer tard com sempre ha fet amb els avanços socials del país".

Alcover també ha acusat al PP d'arribar tard amb la bonificació als fixos discontinus aprovada en el darrer Consell de Ministres i que s'haurà de convalidar al Congrés. Una mesura cabdal per 60.000 treballadors i treballadores de Balears que permetria allargar temporada.

"El PP està emetent actuacions que van contra la línia de flotació del turisme de Balears, primer votant a favor de llevar tres milions d'euros per promoció turística, després impedint que ens arribin 10 milions d'euros per reconvertir zones turístiques madures a través dels PGE i ara anunciant el bloqueig d'aquesta bonificació tan important".

Finalment, Alcover ha avançat que la convalidació del decret llei que regula les VTC que es produirà demà al Parlament "és una molt bona notícia si ho comparam amb el resultat que ha tengut aquesta regulació a altres comunitats autònomes, demostrant la capacitat de diàleg i consens del Govern per arribar a una solució satisfactòria per totes les parts".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube