Imprimeix
PDF

Enric Casanova: "Les crítiques del PP a l'Impost Turístic són una mostra d'hipocresia en estat pur"

Enric Casanova Com Eivissa 04-11-16Les crítiques del PP a l'impost turístic i als projectes adjudicats al seu càrrec són una mostra d'hipocresia en estat pur, de ganes en enganyar la ciutadania i, el que és pitjor, de greu desconeixement i de falta d'interès sobre el funcionament de l'administració pública.

Fa només uns mesos el PP afirmava que l'impost turístic portaria "conseqüències negatives per a l'illa". Segurament és el que haurien desitjat, però no ha estat així. El 2016 va ser un any de rècord turístic, i la normalitat amb què s'ha acceptat i aplicat, així com els resultats més que positius pel que fa a recaptació, demostren que l'impost ha estat una molt positiva iniciativa del govern progressista que presideix Francina Armengol.

Com que l'aplicació de l'impost s'ha fet amb encert, que el PP es veu incapaç de posar en qüestió, ara ataquen per la distribució dels projectes. Adjudicada la primera tanda d'inversió, basen la seua crítica a dir que el Govern Balear "ens roba" perquè els projectes a finançar "ja estaven previstos en el pressupost ordinari". Amb aquestes paraules demostren que ni tan sols s'han llegit els pressupostos de la Comunitat Autònoma. L'Agència Balear de l'Aigua (ABAQUA) preveu inversions per a l'any 2017 de 52,5 milions d'euros, dels quals 8,5 corresponen a Eivissa. De la quantitat total, 19,8 milions són "inversions a finançar a càrrec de l'impost turístic", com estableix el pressupost. Si abans de parlar es llegissin els documents, més d'un deixaria de ficar la pota.

S'ha de recordar, a més, que aquesta ha estat només la primera de moltes més convocatòries de projectes a finançar a càrrec de l'impost turístic. Durant les següents, hi accediran també projectes dels ajuntaments, que ajudaran a revertir els efectes de la pressió turística damunt dels respectius municipis i millorar la nostra illa. Projectes que, sens dubte, seran molt positius per a Eivissa, i que seran realitat gràcies a l'impost turístic.

El que hem d'exigir respecte als impostos, tant els que pagam els residents com els que aplicam als turistes, és que serveixin per millorar els nostres serveis i infraestructures. El subministrament d'aigua bona a tota la població de l'illa era, sens dubte, el més urgent i una necessitat que ningú no hauria de posar en dubte.

Enric Casanova

Diputat del PSOE per Eivissa al Parlament de les Illes Balears

Article d'opinió publicat a Diario de Ibiza sota el títol: 'Desmontant les crítiques a l'impost turístic'

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube